Levikkialueen luottamushenkilöiden kokemuksia kartoitetaan

1.2.12

Rauhan Tervehdys on lähettänyt kaikkien tilaajaseurakuntiensa luottamushenkilöille kyselyn, jossa heitä pyydetään kertomaan kokemuksiaan kirkkoneuvostojen ja -valtuustojen työskentelystä. Kyselyyn voi vastata nimettömänä.
    Luottamushenkilöiltä kysytään muun muassa, ovatko he mielestään saaneet tarpeeksi koulutusta tehtäväänsä, onko luottamustoimessa tullut esiin yllätyksiä, toimiiko työnjako seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden välillä ja millaisena he näkevät roolinsa seurakunnan päätöksenteossa.
    Luottamushenkilöiltä tiedustellaan mielipidettä myös siihen, pitäisikö kirkkoneuvostoa heidän mielestään johtaa kirkkoherra, kuten nykyisin, vai pitäisikö nuijaa heiluttaa luottamushenkilön.
    – Toimituksessa ei ole aiemmin tehty näin laajaa kyselyä. Postimerkillä ja vastauskuorella varustettuja kyselyjä postitettiin 312 kappaletta, kertoo Rauhan Tervehdyksen vs. päätoimittaja Elsi Salovaara.
    Vastausprosentti on tällä hetkellä noin 36.
    – Olemme siihen tyytyväisiä, mutta kannustamme luottamushenkilöitä lähettämään vielä vastauksensa, vaikka takarajapäivä onkin jo mennyt. Haluamme kyselyn olevan mahdollisimman kattava.
    Kyselyn vastaukset koostetaan jutuiksi, ja niitä luottamushenkilöitä, jotka ovat antaneet nimensä, voidaan myös haastatella.

Artikkeli on osa lehteä 4/2012