Aamu ja lumilinna

8.3.12

Aamu, pieni enkeli, tykkäsi lumesta. Hänestä oli hirmuisen hauskaa tehdä lumiukkoja ja piirtää hankeen lumienkeleitä. Erityisen paljon Aamu tykkäsi lumeen kaivautumisesta ja tunneleiden tekemisestä.
   Oli kaunis talvipäivä. 8-vuotiailla kaksosilla Maijalla ja Ollilla oli talviloma, joten he olivat päässeet Aamun kanssa ulos leikkimään. Lumesta syntyi linna, lumiukkoja ja hevosia. Välillä pienet rakentajat pitivät tauon ja istahtivat juomaan kuumaa kaakaota.
   Kaakaota hörppiessään Olli alkoi pohtia mitä hän rakentaisi seuraavaksi.
   – Kaivan tuohon suurimpaan lumikasaan oikein hurjan pitkän tunnelin!
   Aamulla oli omat suunnitelmansa.
   – Minäpä kaivan vallihaudan linnan ympärille.
   Maijakin tiesi, mitä tekisi seuraavaksi.
   – Linnasta puuttuu vielä ikkunat, eikä siellä ole vielä asukastakaan.
   Kun lapset olivat juoneet kaakaonsa, he jatkoivat innolla touhujaan. Pian kuitenkin Aamun lumilapio osui hangessa piilossa olleeseen kiveen ja meni rikki. Aamua harmitti valtavasti, koska hänen urakkansa jäi kesken. Vallihautaa ei voinut kaivaa ilman lapiota.
   – Maija, sinähän voisit antaa minulle lapion. Voisit tehdä vaikka lumiprinsessaa, Aamu suostutteli. Maija ei innostunut yhtään.
   – Tarvitsen lapiota! Tee sinä jotakin muuta, vaikka lumienkeleitä, Maija vastasi.
   Aamu suuttui. Hänen mielestään Maija oli tyly. Miksi Maija saisi jatkaa linnan rakentamista mutta hän ei saisi kaivaa vallihautaa?
   – Anna tänne se lapio, Aamu tiuskaisi ja yritti ottaa lapion Maijan kädestä.
   – Enkä anna! Maija äyskäisi takaisin ja otti lapiosta kaksin käsin kiinni.
   Aamu ja Maija tempoivat lapiota ja huusivat toisilleen ilkeitä sanoja. Lopulta Maija tönäisi Aamua, ja Aamu horjahti – suoraan Ollin tunnelin päälle. Tunneli romahti, ja sekä Aamu että Olli humpsahtivat lumikinokseen.

* * * * *

   Mitä sitten tapahtui? Miten Aamu ja Olli pääsivät pois lumihangesta? Saivatko Maija ja Aamu sovittua riitansa?
   Kerro sinä meille, miten tarina päättyy!

Lähetä kirjoittamasi tarinan loppu toimitukseen maanantaihin 12.3. mennessä. Voit lähettää loppuratkaisusi joko postitse osoitteella Rauhan Tervehdys, PL 102, 90101 Oulu tai sähköpostitse osoitteella toimitus@rauhantervehdys.fi. Merkitse sähköpostiviestin otsikoksi ”Aamu ja lumilinna”. Liitä mukaan omat yhteystietosi.
   Teemme jutun tarinan loppuratkaisuista 15. maaliskuuta ilmestyvään lehteen ja haastattelemme meille postia lähettäneitä. Julkaisemme tarinan päätösversioita myös nettisivuillamme osoitteessa www.rauhantervehdys.fi ja Facebook-sivullamme osoitteessa www.facebook.com/rauhantervehdys.fi.

Tarina: Kaisa Anttila

Artikkeli on osa lehteä 8/2012