Lentävä epäilty Ouluun

21.3.12

Flying Suspect on kempeleläisbändi, joka pääsee lauantaina vihdoin keikalle Ouluun. Perjantaina se soittaa Kempeleen Kokkogospelissa.

Viiden yhdeksäsluokkalaisen yhtye soittaa rokkia. Kempeleen yläasteen tapahtumissa bändi on tuttu.
   – Me ollaan niissä jokaisessa! rytmikitaraa soittava Olli Lehtiniemi toteaa nauraen.
   Tutuksi ovat tulleet myös kotiseurakunnan tapahtumat, kuten perjantain esiintyminen Kokkogospelissa. Siitä on kiittäminen seurakunnan nuorisotyönohjaajaa Antti Ristkaria, joka kuuli bändin soittavan paikallisella nuorisotalolla. Sen jälkeen keikkaa kotikulmilla on riittänyt.
   Keikoilla Flying Suspect soittaa yhä enemmän omaa tuotantoa. Biisejä on valmiina kahdeksan. Viisikon mukaan ne syntyvät yhteistyönä. Olli on usein kehittänyt kitaralla jonkin idean tai melodian, sen pohjalta soolokitaristi Lauri Rossi on tehnyt Guitar Pro -ohjelmalla biisinpätkän, ja solisti Lotta Närhi on viimeistellyt melodian ja tehnyt sanat. Basisti Antti Kiviaho ja rumpali Kimmo Holappa sovittavat kappaleen omille soittimilleen.
   – Demolevyn materiaali alkaa olla kasassa, mutta voi mennä puolikin vuotta, ennen kuin saamme sen äänitettyä, kun on aina näitä teknisiä ongelmia, Lotta kertoo hymyssä suin.
   Teknisiä ongelmia ja muita kommelluksia keikoilla on riittänyt: langattomasta mikistä on loppunut akku, miksaukset ovat olleet pielessä, tai tapahtuman juontaja on unohtanut bändin odottavan takahuoneessa omaa vuoroaan.
   Haastatteluun bändi saapuu suoraan koulusta, jossa on kuvattu ensimmäistä musiikkivideota.
   – Meidän koulun taide- ja mediaryhmäläiset tarvitsivat projektiaiheen, ja he kysyivät meitä videontekoon, Lotta kertoo.
   Ennen kuin kappaleesta The Walls tehty video pääsee levitykseen, siihenkin pitää äänittää musiikki. Bändillä on siis edessään äänityssessioita, kun se harjoittelee rumpali Kimmon kotona. Oulun nuorisotaloille esiintymään pääseminenkin kun vaatii biisinäytettä.
   Mitä Flying Suspect, lentävä epäilty, tarkoittaa? Bändin mukaan se ei tarkoita mitään. Nimeä oli vaikea keksiä, joten rumpali Kimmo kokeili netissä nimenkeksijäpalvelua, joka yhdistää sattumanvaraisesti kaksi sanaa.
   – Listassa oli kymmeniä nimiä ja niistä valittiin sitten se hulluin, Olli kertoo.
   Nimellä mennään loppuun asti. Sillä kuten koko viisikko toteaa:
   – Musiikki on kuitenkin se pääasia.

ELSI SALOVAARA

Flying Suspect esiintyy pe 23.3. Kokkogospelissa Kokkokankaan seurakuntatalolla, la 24.3. Nuori Kulttuuri – Sounds 2012 -tapahtumassa Oulun Valveella ja pe 30.3. Nuorten yöpappilassa Kempeleen Vanhassa pappilassa.

Artikkeli on osa lehteä 11/2012