Annille ja Iidalle täydet pisteet uskonnosta

30.5.12

Oulun Lyseon lukion opiskelijat Anni Määttä ja Iida Glumoff kirjoittivat tänä keväänä täydet pisteet uskonnon ylioppilaskokeessa.
   – Uskonto on aina kiinnostanut minua ja olen aina pärjännyt sen opiskelussa hyvin, Anni Määttä perustelee valintaansa kirjoittaa juuri uskonto.
   Myös Iidalle uskonto on aina ollut mieleinen oppiaine, ja hän on ollut aktiivisesti mukana seurakunnan nuorisotyössä.
   – Uskonto on monipuolinen ja laaja-alainen aine. Se käy järkeen ja auttaa ymmärtämään eri uskontoja, Iida Glumoff kertoo.
   Hän on tämän kevään abiturientti, ja haluaa valmistuttuaan opiskelemaan teologiaa. Pääsykokeisiin lukeminen on täydessä vauhdissa.
   – Kokeet ovat vasta lakkiaisten jälkeen, joten vielä on hyvin aikaa, hän hymyilee.
   Anni ei vielä tiedä tulevaisuudensuunnitelmistaan, mutta vielä on aikaa miettiä, sillä hän on toisen vuosikurssin opiskelija.

Uskonto auttaa
ymmärtämään

Uskonnonopetus niin peruskouluissa kuin lukiossakin on Iidan ja Annin mielestä tärkeää, sillä se auttaa ymmärtämään ja suvaitsemaan erilaisia ja eri kulttuureista tulevia ihmisiä.
   Opettaja Mirjami Berg haluaa ohjata opiskelijoitaan akateemiseen ajatteluun.
   – Uskonnon sijasta oppiaineen nimen tulisi lukiotasolla olla uskontotiede ja teologia, sillä tunnustuksellista opetusta ei ole ollut enää aikoihin. Nykyään keskitytään tieteelliseen ja kriittiseen ajatteluun sekä asioiden ymmärtämiseen, Berg kertoo.
   Myös opettaja Lea Pesonen pitää uskontoa tärkeänä siksi, että se opettaa kunnioitusta ja arvostusta toisia kohtaan.
   – Täytyy tietää, miten omassa perinteessä ajatellaan, ja millaisia muita ajattelutapoja voi olla, Pesonen sanoo.
   Sekä Berg että Pesonen kehuvat lukionsa opiskelijoiden hyvää tietotasoa sekä työyhteisön ilmapiiriä.
   – Kiitos hyvistä tuloksista kuuluu koko työyhteisölle, niin opiskelijoille kuin henkilökunnallekin. Iloitsemme kaikki yhdessä opiskelijoiden hyvistä tuloksista, Berg toteaa.
   Oulun Lyseon lukio on kuudetta vuotta maan paras opinahjo uskonnon ylioppilaskirjoituksissa. Kuuden vuoden aikana on palkittu jo 14 opiskelijaa.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 21/2012