Marja Kantola

Hiippakuntavaltuusto valitsi naisia johtoon

13.6.12

Oulun hiippakunnan uusi hiippakuntavaltuusto aloitti nelivuotisen toimikautensa tekemällä henkilövalintoja ja hyväksymällä hiippakunnan toiminta- ja taloussuunnitelman.
   Hiippakuntavaltuuston puheenjohtajaksi valittiin diakonissa-sairaanhoitaja Satu Vuollo Limingasta. Tuomiokapitulin maallikkojäseneksi valittiin Nivalan seurakunnan lähetyssihteeri Marja Kantola Haapajärveltä, ensimmäiseksi varajäseneksi osastosihteeri (eläkkeellä), herastuomari Raili Kerola Rovaniemeltä ja toiseksi varajäseneksi eläkeläinen Esko Hautamäki Kokkolasta.
   Maallikkojäsenen valinnan myötä Marja Kantolan tilalle hiippakuntavaltuuston varsinaiseksi jäseneksi nousee vastaava hoitaja Airi Sinikumpu Muoniosta.
   Hiippakuntavaltuusto on 14 maallikosta ja 7 papista koostuva luottamuselin, jonka tehtävänä on tukea ja edistää kirkon tehtävän toteutumista hiippakunnassa ja sen seurakunnissa.
   Aloiteoikeus hiippakuntavaltuustossa on jäsenillä, tuomiokapitulilla, hiippakunnan seurakuntien kirkkoneuvostoilla, yhteisillä kirkkoneuvostoilla sekä seurakuntaneuvostoilla.

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Yleinen

Artikkeli on osa lehteä 22/2012