Morsiamia säikyttelevä Oulunsalon kirkko saa uudet värit

13.6.12

Tammikuussa 120-vuotisjuhlia viettänyt Oulunsalon kirkko vaihtaa parasta aikaa väriään. Muutostöiden takia pyöreitä juhlinut kirkko ei palvele tänä kesänä tiekirkkona.
   Keltainen kirkko muuttuu elokuun loppuun mennessä helmenharmaaksi, joka on ollut kirkon alkuperäinen väri. Samalla punainen katto maalataan harmaaksi. Arkkitehtinä muutostöissä toimii Jukka Laurila.
   – Aivan aluksi vuonna 1892 valmistunut kirkko on ollut hirsipintainen, ja se on maalattu valkoiseksi joskus 1900-luvun alussa, kertoo kirkkoherra Tapio Kortesluoma.
   Kun remonttia valmisteltiin, kirkon pintaa tutkittaessa löydettiin paikoitellen seitsemänkin maalikerrosta. Muutostöissä keltainen väri raaputetaankin pois puupintaan asti, jotta uusi maali varmasti pysyy.
   Kortesluoman mukaan myös naakanpesät räystäiltä siivotaan pois, jotta kirkko on varmasti edukseen syksyn tullen.
   Värimuutosten lisäksi myös kirkon ikkunat uusitaan. Ne tekee Nuutti Ay, joka urakoi viime kesänä muun muassa Lumijoen kirkon ikkunaremontin parissa. Värinvaihdoksesta puolestaan huolehtii Tehomaalaus Oy.
   Viikonloppuisin muodonmuutosta ei kuitenkaan tehdä, vaan telineet puetaan pressun sisään ja kirkko on seurakuntalaisten käytössä.
   – Morsiamet voivat hieman säikähtää pinnaltaan keskeneräistä kirkkoa, mutta ainahan sitä on perheessäkin jotain remontin alla, siihen pitää siis tottua, kirkkoherra Kortesluoma toteaa pilke silmäkulmassa.

ELSI SALOVAARA

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulunsalon seurakunta

Artikkeli on osa lehteä 22/2012