Rauhan Tervehdyksen suosio verkossa kasvaa

13.6.12

Rauhan Tervehdyksen
suosio verkossa kasvaa

Rauhan Tervehdyksellä on ollut Facebook-sivut kahden vuoden ajan. Tähän mennessä tykkääjiä on kertynyt 220. Yksi heistä on 35-vuotias oululainen äidinkielenopettaja Anna Ontero.
   – Liityin tykkääjäksi, kun huomasin kaverin mainostavan Rauhan Tervehdyksen sivuja, Ontero kertoo.
   Hän kertoo lukevansa lehtijutut netistä, kun huomaa Facebookissa etusivullaan uuden linkin.
   – Etenkin ulkomaihin ja matkailuun liittyvät jutut kiinnostavat, kuten se, kun Tuiran Missionuoret keräsivät rahaa Nepalin matkaa varten.

Kuvat ja videot
kiinnostavat

Onteron mielestä tapahtumien mainostaminen etukäteen Facebookissa toisi sivuille lisäarvoa.
   – Myös videot ja kuvat voivat toimia mielenkiinnon herättäjinä, Ontero tuumii.
   Päätoimittaja Elsi Salovaara kertoo, että Rauhan Tervehdys on jo jonkin verran mainostanut seurakuntien tapahtumia omilla Facebook-sivuillaan sekä jakanut seurakuntien tapahtumamainoksia.
   – Pyrimme myös laittamaan esimerkiksi juttukeikoilta kuvia ja videoita Facebookiin, ja sitä kautta valottamaan toimitustyötä lukijoillemme, Salovaara toteaa.
   Hänen mukaansa kävijätilastoista näkee, että ne kiinnostavat ihmisiä.
   – Vaikka tyypillisin tykkääjämme on 35–44-vuotias nainen, haluamme tarjota myös nuoria kiinnostavia juttuja.
   Salovaara kertoo olevansa tyytyväinen siihen, että vaikka nuoret eivät jakaisi tai kommentoisi juttuja omalla sivullaan, he käyvät kuitenkin klikkaamassa ja lukemassa.

Nettisivuille
linkkien kautta

Rauhan Tervehdyksen nettisivuilla on aina ollut ladattavissa lehden pdf-versio. Tämän vuoden alusta myös juttuja on laitettu suoraan sivuille. Siten niitä on helppo lukea oman kiinnostuksen mukaan ja linkittää Facebookiin tai muille sivustoille.
   Toukokuun alussa julkaistu lestadiolaisäiti Pirjo Luokkalan haastattelu keräsi erityisen paljon huomiota. Linkityksistä päätellen haastattelua ruodittiin useilla keskustelupalstoilla.
   Piikkejä kävijätilastoihin tulee myös silloin, kun valtakunnallinen kirkollinen uutissivusto Kotimaa24 käsittelee Rauhan Tervehdyksen uutisia sivustollaan.
   Viime huhtikuusta toukokuuhun Rauhan Tervehdyksen nettisivujen kävijämäärä on lähes kolminkertaistunut. Määrä näyttää kasvaneen pysyvämminkin, sillä esimerkiksi kesäkuussa päivittäisiä kävijöitä on ollut noin 250–450, kun aiemmin heitä oli puolet vähemmän.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 22/2012