Uusia lähettejä maailmalle ja oululaisväriä hallitukseen

13.6.12

Valtakunnalliset Lähetysjuhlat

Uusia lähettejä maailmalle ja oululaisväriä hallitukseen

Pää pyörällä? -tunnuksen alla Hamina Bastionissa vietetyt Valtakunnalliset lähetysjuhlat keräsivät kolmen päivän aikana noin 9 000 osallistujaa. Juhlan järjestivät Suomen Lähetysseura ja Haminan ev.lut. seurakunta.
   Lauantain ohjelmaan kuului kahdeksan uuden lähetystyöntekijän matkaan siunaaminen. Siunaamisen suoritti piispa Seppo Häkkinen. Saarnassaan hän pohti lähetystyön asemaa.
   – Lähetys nousee kirkon olemuksesta. Vain perusteissaan vahva ja asiaansa uskova kirkko tekee lähetystyötä. Siellä missä kirkon identiteetti horjuu, lähetys asetetaan kyseenalaiseksi ja aikanaan se loppuu kokonaan. Juuri siksi on tärkeä muistaa, keneltä valtuutus tehtävään on saatu.
   – Kirkon ei tarvitse piilotella tai pyydellä anteeksi lähetystyötä. Lähetys on varsinainen tehtävämme, Häkkinen painotti.
   Lähetystyöhön siunattiin pastori Timo Frilander Malawiin, pastori Katri Kuusikallio ja sosionomi, perheterapeutti Visa Kuusikallio Tansaniaan, lastentarhanopettaja Marjut Lounela Senegaliin, sosionomi Minna Nikki ja kirkon nuorisotyönohjaaja Tommi Nikki Viroon sekä rovasti Mikko Peura ja lehtori Raija Peura Tansaniaan.
   Suomen Lähetysseuraa johtaa hallitus, johon kuuluu Lähetysjuhlilla kokoontuvan vuosikokouksen valitsemat 12 jäsentä. Haminassa hallitukseen valittiin yhdeksi uudeksi jäseneksi Oulun hiippakunnasta Oulun seurakuntien lähetystyön koordinaattori Ulla Mäkinen. Hallituksen puheenjohtajana toimii piispa Matti Repo.

Artikkeli on osa lehteä 22/2012