Hyvän päivän levy

25.7.12

Amerikkalainen Jeremy Camp on nuori, tuottoisa ja intohimoinen artisti. We Cry Out: The Worship Project on artistin seitsemäs pitkäsoitto, joka julkaistiin viime syksynä. Uudella albumillaan pastorin poika jatkaa tunnetusti jämerällä soundillaan.

Mielialan
mukaan

Jos musiikin tulee stemmata mielentilaa, Lea Björkmanin soittimessa Jeremy Camp soi hyvänä päivänä.
   – Hän ei ole minulle tuttu artisti ennestään. Aloitin kuuntelun niin, että pistin levyn taustalle soimaan, kun tiskasin ja puuhastelin kotona, Björkman kertoo.
   Levyn kuuntelu tekee tiskaushetkestä leppoisan.
   – Se on hyväntuulista rokkia, jota on miellyttävää kuunnella.
   Toisella kuuntelukerralla Björkman seurasi levyn sanoja.
   – Silloin ajattelin, että siinä ylistetään Jeesusta ja Jeesuksen ristintyötä, kertoo Björkman, jolle sanat ovat tärkeä osa musiikin kuuntelua.
   Levyn avausraitana on singlenä julkaistu Jesus Saves ja lopetuskappaleena toimii King Jesus. Musiikin gospelhenkisyyttä ei tarvitse arvuutella – kuin Juha Tapion varhaisista levytyksistä.
   Björkman pitää erityisesti kappaleesta The Way.
   – Se alkaa pianon soitolla, mikä oli mahtavaa, kertoo seitsemän vuotta pianoa soittanut Björkman.

Amerikan
malliin

Levy on Campin tyylille uskollisesti, sekoitus balladeja ja menevämpää rokkia. Musiikin tunnistaa amerikkalaiseksi – gospel soi massiivisemmissa raameissa kuin Suomessa.
   – Kappaleet ovat laadukkaan kuuloisia, levy on hyvin tuotettu. Ainoa negatiivinen asia siinä oli, että biisit olivat hirveän samanlaisia. Odotin huippua, jota ei tullutkaan. Kaikki kappaleet olivat mahtipontisia.
   Björkmanin mukaan tasapaksuutta olisi voinut välttää kappaleiden järjestystä muuttamalla.
   – Viimeiset kolme kappaletta olivat balladeja, olisivatko olleet akustisiakin. Ehkä niitä olisi voinut laittaa sinne väliin.
   Björkman opiskelee sosionomi-diakoniksi Oulun Diakonia-ammattikorkeakoulussa ja on lähdössä syksyllä Nepaliin työharjoitteluun.
   Ateistien tyttärenä hän sai kasteen 15-vuotiaana. Björkmanille usko antaa turvaa ja kantaa vaikeiden asioiden yli.
   – Levyn sanoituksissa puhutaan aika paljon julistamisesta. Siihen en voi samaistua. Itse en ole sellainen tyyppi, kun olen aika ujo ja hiljainen.

MARJO HÄKKINEN

Artikkeli on osa lehteä 25/2012