Mika Tuovinen piti linjapuheen Kansanlähetyksen juhlissa.(Kuva: www.mikanblogi.net)

Katse siirtyy ensi kesän juhliin

11.7.12

Kirkollisten kesäjuhlien kausi alkaa kääntyä loppua kohden. Heinäkuussa koolla ovat olleet kirkon suurimmat herätysliikkeet. Ensi viikonloppuna Rauhan Sana juhlii Torniossa Alatornion kirkolla. Vuoden päästä isoja juhlia pidetään myös Pohjois-Pohjanmaalla.

Suviseuroissa pyydettiin apua

Vanhoillislestadiolaisten suviseurapaikkana oli Loppi, ja siellä Räyskälän lentokentän alue.
   Suviseuroissa tehtiin aiempia vuosia enemmän esirukouspyyntöjä. Järjestäjien tiedotteen mukaan esirukouksen pyytäjissä on ollut paljon nuoria. Yleisimpiä esirukousaiheita ovat olleet nuorten huoli vanhemmista sekä nuorten perheiden ongelmat.
   Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen vuosikokouksessa todettiin, että viime vuonna painopisteeksi otettu kotien eheyden vaaliminen, vanhemmuuden ja kasvatuksen tukeminen ovat painopisteitä jatkossakin.
   Ensi vuoden Suviseurat järjestetään 28.6.–1.7. 2013 Pudasjärvellä.

Armo riitti evankelisilla

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) Evankeliumijuhlassa Kupittaalla oli kaupunkifestivaalin tuntua. Viereisillä nurmikentillä oli käynnissä juniorijalkapalloilijoiden Aura Cup.
   Juhlakentän teemana oli Armo riittää, mutta urheilussahan ei armoa tunneta. Niinpä vetoomukset tuomarin oikeudenmukaisuuteen sekoittuivat ämyreistä kaikuneeseen viestiin: anteeksi olette saaneet, anteeksi antakaa.
   Järjestäjät hyrisivät tyytyväisyyttään. Evankeliumijuhlan pääsihteeri Olli Koskenniemi kiitteli talkoolaisia sekä yhteistyötä Mikaelinseurakunnan ja Turun kaupungin kanssa.
   – Talkoolaiset ovat venyneet, he ovat ylittäneet sen, mitä ihmiseltä voi vaatia.
   – On ollut rikkaat ja antoisat juhlat. On saatu virkistyä yhteisestä uskosta, totesi Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen.
   Evankeliumijuhla keräsi noin 12 500 kävijää. Ensi kesänä juhlitaan 28.–30.6. 2013 Lohtajalla, Kokkolassa.

Kansanlähetys painotti lähetyksen roolia kirkossa

45-vuotista taivaltaan julistanut Kansanlähetys haluaa tukea kirkkoa ja seurakuntia vahvuuksillaan: lähetystyön ammattimaisuudella, evankelioimisnäyllä, raamatunopetuksella ja yhteistyökyvyllä.
   Näin linjasi Kansanlähetyksen uusi lähetysjohtaja Mika Tuovinen puheessaan Pieksämäellä.
   – Tutkimukset kertovat karua kieltä siitä, että suomalaisten tietämys kristinuskosta on vähentynyt. Helsingissä joillakin alueilla vain 50 prosenttia väestöstä kuuluu kirkkoon. Sekä kirkossa että Kansanlähetyksessä meidän on uudella tavalla pohdittava evankelioimisen teologiaa ja uusien menetelmien käyttöä, Tuovinen totesi.
   Nykyistä lähetystyön mallia, jossa kirkko järjestöjen kautta tekee lähetystyötä, Tuovinen pitää hyvänä. Hänen mielestään se sitoo lähetysherätyksen ja kirkon hienolla tavalla yhteen.
   Kankaanpää isännöi ja emännöi ensi vuoden Kansanlähetyspäiviä 5.–7.7. 2013.

Körtit vetosivat vapaaehtoistyön esteettömyyden puolesta

Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen vetosi Isossakyrössä valtiovaltaan, ettei se asettaisi esteitä vapaaehtoistyölle.
   Yhdessä tekeminen on osa suomalaista identiteettiä. Vetoaminen kilpailun vääristymiseen ei ole syy vaikeuttaa vapaaehtoistoimintaa.
   Talkootyö ja yritystoiminta eivät ole toistensa kilpailijoita. Hän viittasi elämän privatisoitumiseen, mille vapaaehtoistyö on vastavoima ja tarjoaa kaivattua yhteisöllisyyttä.
   Talkootyön merkitys nousi juhlavalmisteluissa väkevästi esille. Juhlajärjestelijä Osmo Kangas piti talkoolaisten merkitystä valtavana.
   –Herännäisyys on kansanliike, jossa kansa tekee ja Herättäjä-Yhdistyksen pieni työntekijäjoukko on seuraliikkeen palveluksessa.
   Juhlilla kävi yli 35 000 vierasta. Ensi vuoden Herättäjäjuhlat pidetään 5.–7.7. 2013 Haapajärvellä.

KOONNUT: ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 24/2012