Elossa.fi-kampanja lähettää kaikille 20 vuotta täyttäville oululaisille Jeesus-laastarit.

Kirkko telttailee festareilla

25.7.12

Oulun seurakunnat tarjoavat tulevana viikonloppuna Qstockin festarivieraille taukopaikan, johon voi poiketa hengähtämään.
   – Elossa.fi-teltalle voi tulla vaikka ihan vaan hengaamaan. Tarjoamme huilipaikan ja kiinnostuneille kerromme mielellämme lisää toiminnastamme, sanoo Karjasillan seurakunnan pastori Kimmo Kieksi.
   – Paikalla on toiminnassamme mukana olevia nuoria aikuisia, joiden kanssa voi tulla juttelemaan. Meillä on myös vesipiste ja myymme Elossa.fi-paitoja ja -vöitä.
   Teltalla voi kuvauttaa itsensä jalkapuussa.
   – Jalkapuulla mainostetaan Elossa.fi-sivustolla olevaa Codex uloensis peliä, joka on nykyaikaan ja Ouluun sijoittuva historiaseikkailu kinkkisine tehtävineen. Peli on loistava väline tutustutua Ouluun ja seurakuntiin, Kieksi kertoo.

Nuorten helpompi
lähestyä nuoria

Anna Tervasmäki on mukana Elossa.fi-teltalla jo toista kertaa.
   – Minusta tämä on tosi hyvä diili, kun saa nähdä bändejä ja kuunnella musiikkia. Ei tämä edes tunnu työltä, kun on niin rentoa. Tosi mukavaa, että pääsin mukaan uudestaan, hän toteaa.
   Tervasmäki sai viime vuonna vastata monenlaisiin kysymyksiin.
   – Suurin osa ihmetteli, että mikä juttu tämä Elossa.fi oikein on, mutta kysyttiin myös uskonko Jumalaan. Monien nuorten on helpompi lähestyä toisia nuoria kuin aikuisia pappeja, Tervasmäki tuumii.

Festaripappi on
monille yllätys

Pastori Helena Paalanne on toinen festareilla työskentelevä pappi. Molemmat ovat olleet mukana jo useana vuonna.
   – Olisin paikan päällä joka tapauksessa, sillä pidän festareista ja musiikista, Kieksi toteaa.
   Hän kertoo monien olevan yllättyneitä siitä, että pappi on festareilla töissä.
   – Se on koettu positiivisena. Kysymyksiä tulee kaikesta maan ja taivaan väliltä. Esimerkiksi kirkollisista toimituksista kysytään jonkin verran, ja pari vuotta sitten kävin jopa vihkikeskustelun Qstockissa erään parin kanssa, Kieksi muistelee.
   – Festareilla tapaa myös monia kasteperheistä ja vihkimisistä tuttuja ihmisiä, joiden kanssa on mukava vaihtaa kuulumisia. Yhteys perhepappiin säilyy näin myös kirkollisten toimitusten ja erilaisten tilaisuuksien jälkeenkin.

Yhteydenotto
yläkertaan toi väkeä

Festivaalikansaa ei Kieksin mukaan tarvitse juuri houkutella, vaan ihmiset tulevat uteliaisuuttaan katsomaan, mitä teltassa on tarjolla. Parhaimpina hetkinä väkeä on ollut jonoksi asti.
   – Kerran hiljaisempana hetkenä mietimme kollegani kanssa, kuinka saisimme teltan täyteen. Laitoimme kädet ristiin. Pian tuli vesisade ja ihmiset tungeksivat sisälle telttaan, Kieksi naurahtaa.
   – Viime kesä oli hyvin helteinen, joten pieni vesisade ei haitannut yhtään. Tänä vuonna toivomme pelkkää aurinkoa.

Mikä Elossa.fi?
Oulun seurakuntien Elossa.fi on nuorille aikuisille suunnattu kampanja, jonka tarkoituksena on herätellä pohtimaan, mitä kristittynä eläminen tarkoittaa. Kampanja pyrkii myös lisäämään kirkon sanoman, toiminnan sekä palveluiden tunnettavuutta nuorten aikuisten keskuudessa.
   – On monia tapoja kertoa evankeliumia ja haluamme kokeilla niistä mahdollisimman monia. Yksi tärkeimmistä on olla läsnä siellä missä ihmisetkin ovat. Seurakunta on jo viesti itsessään, pastori Kimmo Kieksi toteaa.
   Elossa.fi-nettisivuilta saa muun muassa tietoa seurakuntien tapahtumista. Heti avauduttuaan sivut keräsivät valtavan kävijämäärän.
   – Aluksi kävijöitä oli jopa 90 000. Nyt määrä on tasaantunut 2 500–6 000 kuukausittaiseen kävijään, Kieksi kertoo.
   Elohuone, joka sijaitsee osoitteessa Isokatu 11, on tärkeä osa Elossa.fi-kampanjaa. Se avautuu jälleen syksyllä muun toiminnan käynnistyessä.
   – CrossCafe on hyvin näkyvä osa Elohuonetta. Siellä järjestetään myös diakonian aamuja sekä matalan kynnyksen raamiksia. Lisäksi Lähetyssoppi toimii Elohuoneella.

Qstockin festivaalialueella sijaitseva Elossa.fi-teltta on avoinna perjantaina 27.7. kello 16–21 ja lauantaina 28.7. kello 11–20.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 25/2012