Oulun seurakuntien oppilaitospastori Ari Savuoja on Gospel Ridersien jäsen. Hän esitteli moottoripyöräänsä satulaan nousseelle Eliahille

Todellista vapautta

11.7.12

Oulun Rotuaarin lavan eteen parkkeerasi tiistai-iltana 26. kesäkuuta kymmenittäin motoristeja.
   Kyse ei ollut kadunvaltauksesta, vaan kristillisen moottoripyöräkerhon Gospel Ridersin Operaatio Jerikon saapumisesta pohjolan valkeaan kaupunkiin.
   Nahkatakkeihin ja ajohaalareihin pukeutuneiden miesten ja naisten selkää koristaa logo, jonka pääosassa on risti.

Kaksi kärpästä
yhdellä iskulla

Sellaista kantaa myös Kokkolan helluntaiseurakunnan evankelista Reijo Ruotsalainen (kansikuvassa), joka kertoo auliisti tapahtuman taustasta.
   – Kävimme Gospel Ridersien kanssa kesällä 2010 Israelissa. Sen jälkeen heräsi ajatus, että koska meillä on resursseja, tällainen olisi mahtava tapa yhdistää moottoripyöräily ja evankeliointi.
   Ja kun yhdistyksen vuosikokous oli sanonut aamenet ehdotukselle, alkoi toteutus. Koska yhtenä kesänä ei koko Suomenniemeä ehdi ajaa läpi, operaatio on jaettu seitsemälle vuodelle.
   – Jouluhan siinä olisi tullut vastaan, jos yhdellä kertaa olisimme koettaneet koko maan kiertää, Ruotsalainen naurahtaa.

Siunattavana
keskellä katua

Tavoitteena on kertoa ilosanomaa Jeesuksesta, siitä kuinka Hän on paras matkakumppani niin maantiellä kuin elämän tiellä.
   – Huittisissa porukassamme olevat papit siunasivat kadulle polvistuneita ihmisiä. Se oli vaikuttavaa, Ruotsalainen kertoo.
   – Ihmiset ovat todella rohkeasti uskaltautuneet juttelemaan. Me kun ei olla pelottavan näköisiä. Me ollaan oikeita Herran enkeleitä, toteaa loimaalainen Jarkko Eskola hymyillen.

Ensi kesänä
uudelleen

Liikkeellä oli yli 200 motoristia.
   – Gospel Riders on yhteiskristillinen yhdistys, eli meitä on mukana eri kirkkokunnista ja suuntauksista. Mukaan letkaan on voinut totta kai liittyä, vaikkei kuuluisikaan yhdistykseen, Reijo Ruotsalainen hoksauttaa.
   Ensi kesänä startti voi olla hieman myöhemmin, jotta yhä useampi lomalainen ehtii mukaan.

ELSI SALOVAARA

Lisää kuvia Rotuaarin tapahtumasta osoitteessa www.facebook.com/rauhantervehdys. Lisätietoa Gospel Ridersista osoitteesta www.gospelriders.fi.

Artikkeli on osa lehteä 24/2012