Jauhot tarakalla talkoisiin

22.8.12

– Olen saanut seurakunnassa vastuuta ja olen sitä myös kontolleni ottanut, kiiminkiläinen Leena Mikkonen toteaa.
   Näin varmaan on, sillä juhannuksena Mikkonen keitti seurakunnan lähetyksen hyväksi sata litraa juhannusjuustoa.
   – Kaverin kanssa, en yksin, konkarivapaaehtoinen tähdentää.
   Elokuun alkupuolella järjestetyillä Kiiminkipäiville Leena Mikkonen valmisti 80 litran annoksen lättytaikinaa. Se tarkoitti sitä, että hänen oli taikinaa varten kuljetettava pyöränsä telineellä 16 kiloa jauhoja seurakuntakeskuksen keittiölle.
   Mikkosella siis riittää virtaa. Sen virkeä eläkeläinen sanoo itsekin kiitollisena.

Yhdessä
pystyy paljoon

Leena Mikkosen pitää liikkeellä se, että hänen mielestään lähetyskäsky on yksiselitteisen tärkeä kehotus Raamatussa. Hän haluaa tehdä konkreettista hyvää erityisesti kehitysmaiden lasten hyväksi.
   – Jos jokainen panisi omistaan vähäisen määrän lähetyksen pottiin, suuria määriä lapsia voitaisiin rokottaa, hän herättelee.
   Mikkonen toivoo, että lähetystyö houkuttaisi uusia vapaaehtoisia.
   – Kun yksi osaa yhtä ja toinen toista, alkaa tapahtua. Ihmiset täydentävät toisiaan. Uuteen ryhtyminen vaatii varmasti uskallusta, mutta uudet kasvot otettaisiin ilolla vastaan. Rohkeasti vain mukaan, hän sanoo ja lisää: miehet myös.
   – Olen huomannut, että nuoret arvostavat lähetystyötä. Heihinkin olisi kiva tutustua. Lähetystyö ei ole käännyttämistä, vaan esimerkiksi sitä, että lapsia opetetaan lukemaan ja kirjoittamaan.
   – Lähetin työtä on myös neuvoa ja opastaa ihmisiä terveysasioissa. Kaikki koulutus luo mahdollisuuksia kohentaa elintasoa.

RIITTA HIRVONEN

Artikkeli on osa lehteä 27/2012