Leiri naisille

28.8.12

Valmista ruokaa, elämyksiä turvesaunassa ja aikaa omille ajatuksille. Isonniemen leirikeskuksessa Ihan itelle -viikonloppuleirillä naisille on tarjolla hemmottelua.
   Diakoniatyöntekijä Laila Juntti toivoo, että haukiputaalaiset naiset huomaisivat leirin antaman mahdollisuuden viettää erilainen viikonloppu.
   – Arjen jaksamisen perustana on se, että elää itsensä näköistä elämää. Tämä tarkoittaa, että pitää olla aikaa kysellä, kuka minä olen ja kuinka sinut olen itseni kanssa, Juntti sanoo.
   Isonniemen leiri järjestetään 22.–23. syyskuuta.

Psykodraaman
keinot apuna

Leirin työskentelyä on ohjaamassa seurakunnan ja Haukiputaan MLL:n äitiryhmistä tuttu perhe- ja psykoterapeutti, psykodraamaohjaaja Teija Pirnes-Hyvönen.
   Hän valaisee lisää leirin sisältöä.
   – Viikonlopun aikana jokaisella on mahdollisuus pysähtyä miettimään ja tutkimaan omaa itseään sekä omaa tapaansa toimia läheisissä ihmissuhteissa ja suhteessa ympäristöön.
   –Leirillä käytetään psykodraaman keinoja, Pirnes-Hyvönen selvittää.
   Leirimaksu on 20 euroa ja etusija on haukiputaalaisilla naisilla.
Ilmoittautumiset 7. syyskuuta mennessä Laila Juntille, p. 040 8668 319, laila.juntti@evl.fi.

Aikaa myös
parisuhteelle

Ihan itelle -leiriä edeltävänä perjantai-iltana 21. syyskuuta kello 18–20.30 Isollaniemellä on Aina sää -parisuhdeilta. Se kuuluu viime keväänä alkaneeseen Alakko nää mua -parisuhdeiltojen sarjaan.
   Parisuhdeillassa puhutaan riidoista: millaisia toimintatapoja on riitelemisessä ja millaiset tavat auttaisivat hoitamaan asioita rakentavammin.
   Myös perjantai-illassa on mukana Teija Pirnes-Hyvönen.
   Parisuhde-illasta on mahdollisuus jäädä suoraan Ihan itelle -naisten leirille, Juntti vinkkaa.
   Ilmoittautumiset, erityisruokavaliot ja lastenhoidon varaukset perjantaihin 14. syyskuuta mennessä Laila Juntille, p. 040 8668 319, laila.juntti@evl.fi.

RIITTA HIRVONEN

Artikkeli on osa lehteä 27/2012