Maata kiertelemässä

8.8.12

Maata kiertelemässä

Kommandon puheet suututtavat USA:ssa

Yhdysvaltalainen kristillinen lobbausjärjestö Family Research Council on nimittänyt yhdeksi johtajakseen entisen huippukommandon William G. Boykinin, joka palveli kuuluisassa Delta Force -yksikössä. Kenraaliluutnantti Boykin tunnetaan myös kulttuurisoturina, jonka kannanotot hermostuttavat monia.
   Boykinin nimittäminen konservatiivisen lobbausjärjestön johtoon katsotaan olevan taistelua presidentti Barack Obaman sotilaspolitiikkaa vastaan. Obama on muun muassa päättänyt, että asevoimissa palvelevien homojen ja lesbojen ei tarvitse enää salata seksuaalista suuntaustaan.
   Obaman hallinto on käyttänyt lobbausjärjestön puheenjohtaja Tony Perkinsin mukaan asevoimia hyväkseen, jotta voisi edistää liberaalia sosiaalipolitiikkaansa. Perkins uskoo, että Boykin on paras mies puhumaan asevoimissa palvelevien puolesta ja ajamaan Yhdysvaltojen kansallista turvallisuutta.
   Boykinin nimittäminen nostaa todennäköisesti pintaan hänen lausuntonsa islamista. Boykin tuli ensimmäisen kerran julkisuuteen vuonna 2003, jolloin hän palveli neuvonantajana Yhdysvaltojen puolustushallinnossa Pentagonissa. Esiin nostettiin hänen puheensa eri seurakunnissa. Boykinin mukaan syyskuun 2011 iskujen jälkeen käytiin sotaa islamin ja kristityn Amerikan välillä.
   Yhdessä puheessaan Boykin muisteli kohdanneensa muslimitaistelijan Somaliassa. Taistelija oli väittänyt, että Allah oli hänen puolellaan.
Boykin oli eri mieltä.
   – Tiesin, että minun Jumalani on oikea Jumala ja hänen Jumalansa epäjumala.
   Presidentti George W. Bush ja Yhdysvaltojen sotilasjohto ottivat etäisyyttä Boykinin lausuntoihin. Boykin itse vakuutti, että hän ei puhunut kirkoissa hallinnon edustajana vaan uudesti syntyneenä kristittynä.
   Jäätyään asevoimista eläkkeelle Boykin on kiertänyt Yhdysvaltojen kirkkoja. Hän on nykyään pastori ja saarnaa lähes joka sunnuntai.
   Boykin taistelee edelleen islamia vastaan. Vuonna 2009 Boykin sanoi, että Amerikan suurin uhka on islam. Hän on ollut myös kirjoittamassa kirjaa Salamyhkäinen pyhä sota.
   Viime vuonna Boykin kirjoitti, että islam ei ansaitse perustuslain suojelua, kuten muut uskonnot, koska se on totalitaarinen elämäntapa, jolla on aggressiiviset poliittiset päämäärät.

PEKKA HELIN

Artikkeli on osa lehteä 26/2012