Seurakunnan pikkukoulu alkaa Oulujoella

8.8.12

Oulujoen seurakuntaan kuuluvassa Saarelan seurakuntakodissa Poolakujalla alkaa 20. elokuuta uusi toiminta: pikkukoulu.
   Pikkukoulu on tarkoitettu 3–5-vuotiaille, ja se kokoontuu kolme kertaa viikossa kolmen tunnin ajan kello 9–12.
   Saarelan pikkukoulu on Oulun kaupungin ja Oulujoen seurakunnan yhteistyötä. Oulujoen lapsityönohjaaja Saara Hietava kertoo, että kaupunki ostaa seurakunnalta pikkukoulupalvelun.
   Hietava iloitsee uudenlaisesta seurakunnan toiminnasta päiväkerhojen rinnalla.
   – Pikkukouluja järjestävät yleensä päiväkodit. Seurakunnan pikkukoulu on uudenlaista toimintaa koko kirkossa, Hietava arvioi.

Päiväkerhoa
monipuolisempi sisältö

Pikkukoulut muistuttavat paljolti perinteisten seurakunnan päiväkerhojen toimintaa leikkeineen ja lauluineen. Lastenohjaajien Maikki Husson ja Kirsi Isolan mukaan pikkukoulussa käydään retkillä ja tutkitaan luontoa. Kerran viikossa on salivuoro peleihin ja leikkeihin.
   – Käytämme tekemisessä esimerkiksi draamaa, kuvallista ilmaisua ja sadutusta. Myös musiikki eri soittimineen kuuluvat pikkukouluun. Koska pikkukoulua on kolme kertaa viikossa, lapsilla on hyvä mahdollisuus perehtyä tekemiseen, vaikkapa luonnon tutkimiseen, Husso ja Isola selventävät.
   – Lapsilla on eväät mukanaan. Syömme yhdessä ja opettelemme hyviä pöytätapoja. Ryhmässä lapset oppivat sosiaalisia taitoja. Pikkukoulu on perheille ilmainen, lastenohjaajat kertovat.
   Saara Hietava toivoo, että yhteistyö kaupungin kanssa pikkukoulun järjestämisessä sujuisi niin hyvin, että toimintaa voitaisiin laajentaa vuoden päästä koko Oulujoen seurakunnan alueelle.
   Pikkukoulun vapaita paikkoja ja lisätietoja voi kysellä Saara Hietavalta, p. 040 5755 353.

RIITTA HIRVONEN

Lue lisää aiheesta:

Oulujoen seurakunta

Artikkeli on osa lehteä 26/2012