Lumijoen seurakuntatalolle uutta ilmettä verhoilla

19.9.12

Lumijoen seurakunnan verhohanke etenee, mutta lahjoituksia otetaan edelleen kiitollisena vastaan.
   – Toiveissa olisi, että saisimme lahjoituksilla katettua suurimman osan verhoprojektin kustannuksista, sillä verhot tulevat maksamaan kaikkinensa yli 4 000 euroa, sanoo diakonissa-kansliasihteeri Marjo Koski-Vähälä.
   Hän kertoo hankkeen lähteneen liikkeelle siitä, että seurakuntalaiset olivat kaipailleet uusia verhoja seurakuntataloon.
   – Entiset alkavat olla jo aikansa eläneet. Uusia verhoja ei ole budjetoitu tälle vuodelle, mutta kirkkoherra Markku Tölli arveli, että halukkaita lahjoittajia voisi löytyä.
   – Tämä hanke on seurakunnan yhteinen juttu, joka hyödyttää kaikkia. Seurakuntalaisten lisäksi lahjoituksia on tullut myös sellaisilta, jotka ovat esimerkiksi syntyneet täällä, mutta eivät enää asu Lumijoella.
   Koski-Vähälän mukaan seurakunnassa oli ajatuksena kerätä lahjoittajien nimet yhteiseen ”lahjoittajatauluun”, mutta verhohankkeen edetessä taulusta kuitenkin luovuttiin.
   – Tuli yhteydenottoja, että haluaisi lahjoittaa, mutta ei halua omaa nimeään julkaistavan missään. Sen sijaan pyrimme kiittämään kaikkia lahjoittajia esimerkiksi kortilla, Koski-Vähälä kertoo.
   Kestävästä ja paloturvallisesta kankaasta valmistettavat verhot on nyt tilattu. Koski-Vähälä arvelee, että ne saadaan ikkunaan vielä tälle syksylle.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 30/2012