Pyhäkouluissa on valinnanvaraa

4.9.12

Limingan seurakunnassa jo vuoden verran toiminut bändipyhäkoulu starttaa jälleen kesän jälkeen. Se järjestetään Tupoksen Vanamossa pari kertaa kuukaudessa.
   – Ennakkoilmoittautumista ei ole, ja kaikenikäiset ovat tervetulleita, sanoo pyhäkoulun opettaja, Limingan seurakunnan lastenohjaaja Ari Natunen.
   Hän kertoo, että bändipyhäkoulu alkaa Raamatun kertomuksella. Bändipyhiksessä soitetaan ja lauletaan evankelioivia lauluja, jotka sovitetaan sähkökitaralle, bassolle, sähkörummuille ja rytmisoittimille.
   – Kaikille annetaan mahdollisuus kokeilla jokaista soitinta ja laulaa. Aikaisempaa soittokokemusta ei tarvita ja mihinkään ei pakoteta. Annan jokaisen soittimen hallinnasta pieniä perusvinkkejä.
   Natunen kertoo, että bändipyhis on suunnattu koko perheelle.
   – Vanhemmat avustavat pieniä lapsia ja soittavat yhdessä heidän kanssaan. Sopiva osallistujamäärä on 5–10 lasta vanhempineen.
   – Bändipyhis on mukava hetki, jossa saa raamattuopetusta ja kokeilla erilaisia soittimia. Soittimet ovat lasten kokoja, joten ne sopivat melko hyvin yli 5-vuotiaille.
   Natunen on itse soitellut rumpuja ja kitaraa pikkupojasta saakka.
   – Toivottavasti voin jakaa jotain siitä mitä itse olen saanut, Natunen toteaa.

Pyhäkoulua voi käydä
myös sähköpostitse

Karjasillan seurakunnassa on järjestetty sähköpostipyhistä parisen vuotta. Nyt myös Tuiran seurakunta on liittynyt toimintaan mukaan.
   Sähköpostipyhäkoulua hoitavat Karjasillan seurakunnan lapsi- ja perhetyön sihteeri, pyhäkouluvastaava Mari Jääskeläinen ja Tuiran seurakunnan lastenohjaaja, pyhäkoulusihteeri Marja Raatikainen. He suunnittelevat ja toteuttavat pyhäkoulun yhdessä.
   Mukaan ilmoittautuneet saavat kerran kuukaudessa sähköpostin, jossa esitellään pyhäkoulupaketti ja teema.
   – Pakettiin kuuluu muun muassa Raamatun kertomus, teemallinen tarina esimerkiksi ystävyydestä tai kirkkovuoden teemasta. Mukana on myös Raamatun aiheeseen tai vuodenaikaan liittyviä tehtäviä ja askarteluvinkkejä, pyhäkoulun vetäjät kertovat.
   – Paketin voi tulostaa itse tai tehdä koneella. Kertomukset on kirjoitettu niin, että ne ovat suoraan lapsille luettavissa.
   Karjasillan seurakunnan listalla on tällä hetkellä 21 perhettä, kaksi päiväkotia ja kaksi perhepäivähoitajaa sekä seurakunnan työntekijöitä perheineen. Tuirassa on sähköpostipyhiksen mainostus juuri alkanut.
   Pyhäkoulun vetäjät suosittelevat sähköpostipyhäkoulua yhteiseen mukavaan hetkeen ja kristillisen kasvatuksen tueksi perheille, jossa on 3–8-vuotiaita lapsia, sekä lasten kanssa töitä tekeville aikuisille.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 28/2012