Liiketalouden opiskelijat ratkaisivat seurakunnan Tour De Oulu -rastilla pulmatehtävän ryhmätyönä.(Kuva: Katja Kiiskinen)

Virrellä lukuvuosi alkuun

4.9.12

Biologian ensimmäisen vuoden opiskelija, eli fuksi, Markus Hytönen oli yksi harvoista maanantaina yliopiston lukuvuoden avajaisjumalanpalvelukseen osallistuneista opiskelijoista.
   Seinäjoelta Ouluun reilu viikko sitten muuttanut Hytönen ei ole aktiivinen kirkossa kävijä, mutta fukseille jaetusta avajaisviikon ohjelmasta hän aikoi osallistua mahdollisimman moneen tapahtumaan.
   – Ihmetytti kyllä, miten vähän siellä oli opiskelijoita. Minä kun olen tottunut siihen, että kun jotain lukee ohjelmassa, niin sinne mennään, Hytönen toteaa hymyillen.
   Veisaaminen ei ole rippikoulussa kultakurkuksi nimetylle Hytöselle se luontaisin musiikinlaji.
   – Paremmin minulta sujuu rokki tai hevi, mutta kestihän tuo ääni veisaamisenkin.

Oulu tutuksi
rastikierroksella

Tour De Oulu tutustutti tiistaina Oulun seudun ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden opiskelijat Oulun kaupunkiin sekä sen toimijoihin. Opiskelijat suunnistivat omissa ryhmissään tutoropiskelijoiden kanssa ympäri Oulua sijoitetuilla rasteilla, joissa suoritettiin erilaisia tehtäviä.
   Oulun seurakuntien Elohuoneella sijainneella rastilla esiteltiin seurakunnan oppilaitostyötä. Opiskelijat saivat ratkaista pulmatehtävän, jossa erimuotoisista puupalasista piti muodostaa risti. Tarjolla oli myös mehua ja keksejä.
   – Useasti on sattunut lämmin päivä Tour De Oulun ajaksi, niin nytkin. Mehu tulee tarpeeseen, kun opiskelijat kävelevät ympäri kaupunkia, totesi rastilla päivystänyt kirkkomuusikko Taina Voutilainen.

ELSI SALOVAARA
KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 28/2012