Jouko Ala-Antti ja Tuula Kauppinen olivat juhlassa Helmi Nivukosken seurana.

Alaikäisenä vanhustenviikon juhlahumussa

17.10.12

Näkövammaiset ovat yksi kansainvälisen Lions-järjestön hyväntekeväisyyskohteista. Hyväntekeväisyys ei ole pelkästään varojen keräämistä ja maailmalle lähettämistä, vaan myös konkreettista avustamista ihan kotinurkilla.
   Koska lapset ja vanhukset ovat lionsien pääkohteita, päätimme yhdessä oululaisklubissa, LC Oulu Pokkitörmässä, lyödä noin kuvainnollisesti kaksi kärpästä kerralla. Otimme yhteyttä näkövammaistyön diakoniatyöntekijään Paula Mustoseen, ja kysyimme, miten voisimme auttaa näkövammaisia vanhuksia.
   Vanhustenviikon lähestyessä hoksasimme, että hyvä tapa palvella olisi toimia kavereina niille näkövammaisille vanhuksille, joilla ei tulisi lähdettyä yksin vanhustenviikon juhlaan. Paulan kautta löysimme kolme rouvaa, jotka kaipasivat ylimääräisiä silmäpareja avuksi juhlareissulle.
   Olin itse mukana ensimmäistä kertaa vanhustenviikon juhlassa, ja kokemus oli positiivinen. Matkasimme yliopistolle yhdessä Irma Hauhtosen kanssa linja-autolla Caritas-kodilta. Samalta pysäkiltä bussiin nousi kanssamme kymmenkunta henkeä.
   Juhlaohjelma oli monipuolinen, mutta napakka, joten sen jälkeen jäi vielä aikaa kahvitella ja turista. Ei siis puuduttavia puheita, mikä oli hienoa! Ainoa miinus tuli siitä, että kahvittelua olisi toki jatkanut pidempäänkin.
   Onneksi vaihdoimme Irman kanssa numeroita, joten tapaamme varmaan jo ennen ensi vuotta.

Koulutusta
• Haukiputaan seurakunta järjestää puolen päivän koulutuksen näkövammaisten avustamisesta kiinnostuneille ma 19.11. kello 12–16.
• Kouluttajina ovat näkövammaistyön diakoniatyöntekijä Paula Mustonen ja Näkövammaisten Keskusliiton senioripalvelun toiminnanohjaaja Heidi Siira Oulusta. Iltapäivä on tarkoitettu vapaaehtoisauttajille sekä henkilöille, joille aihe on ajankohtainen omassa elämässä.
• Ilmoittaudu koulutukseen pe 9.11. mennessä diakoniatyöntekijä Johanna Kerolalle numeroon 045 1393 993.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 34/2012