Tahdolla ja taidolla -kurssilla pohditaan oman parisuhteen hyviä puolia ja vahvistetaan niitä.(Kuva: www.sxc.hu / Harrison Keely)

Hyvästä parisuhteesta vielä parempi

31.10.12

Oulunsalon seurakunnassa järjestetään 16.–18. marraskuussa Tahdolla ja taidolla -parisuhdekurssi, joka tähtää parisuhteen vahvistamiseen.
   – Tarkoitus on kehittää parisuhteen jo olemassa olevia vahvuuksia sekä löytää kumppanista uusia, innostavia puolia, sanoo pastori Päivi Liiti, joka vetää kurssin yhdessä miehensä, Tuiran seurakuntapastori Jaakko Syynimaan kanssa.
   Liiti kertoo, että kurssilla ei ole ryhmäkeskusteluja, vaan siellä tehdään harjoituksia kahdestaan oman kumppanin kanssa.
   – Harjoituksia on laidasta laitaan. Esimerkiksi keskustellaan erilaisista aiheista, tehdään kirjallinen tehtävä ja molemmat saavat lukea toistensa vastaukset. Harjoitteisiin kuuluu myös muun muassa kumppanin käsien hierominen, jonka jälkeen pohditaan, miltä kosketus tuntuu, Liiti sanoo.
   Hänen mukaansa kurssi sopii kaikenlaisille pareille.
   – Alkoholismi tai väkivalta parisuhteessa estävät kurssille osallistumisen. Sellaisissa tapauksissa tämä ei ole oikea paikka. Muita rajoituksia ei ole.

Tutkitusti
tehokas

Kurssi järjestetään Oulunsalon seurakunnan toimitalossa päiväluonteisesti. Kurssi itsessään on maksuton, mutta osallistujilta peritään kymmenen euron ruokamaksu, johon kuuluu kaksi lämmintä ateriaa ja välipalakahvit.
   – Minusta on hienoa, että kirkollisveroa maksaville tarjotaan tällaisia tilaisuuksia vain ruuan hinnalla. Onneksi myös Oulunsalon seurakunta on samaa mieltä.
   Tahdolla ja taidolla on Väestöliiton kehittämä kurssi, jonka vetäjät käyvät läpi noin vuoden mittaisen koulutuksen. Kurssin vaikuttavuutta on tutkittu Joensuun yliopistossa.
   – Tulosten mukaan parisuhde koetaan parempana yhdeksän kuukautta kurssin jälkeenkin, Liiti toteaa.

KATJA KIISKINEN

Tahdolla ja taidolla -kurssi järjestetään 16.–18. marraskuuta Oulunsalon seurakunnan toimitalossa, perjantaina klo 18–20, lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16. Ruokailumaksu on kymmenen euroa. Ilmoittautumiset 9.11. mennessä: diakonissa Riitta Markus-Wikstedt, p. 044 7453 848 tai riitta.markus-wikstedt@evl.fi.

Artikkeli on osa lehteä 36/2012