Keskustelua nuorten hyvinvoinnista Oulussa

3.10.12

Kuinka Oulu huolehtii lapsistaan ja nuoristaan? Tämä kysymys on pääaiheena keskiviikkona 10. lokakuuta kello 16–19 järjestettävässä seminaarissa. Tapahtumapaikkana on Kirkkotorin koulutuskeskus kaupungintalon vieressä, osoitteessa Asemakatu 5.
   Seminaarin järjestää Kansallisen Lastenliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri. Piirikoordinaattori Eeva Räsäsen mukaan seminaarissa kuullaan, miten lasten ja nuorten asiat ovat nyt ja miten niiden pitäisi olla. Esillä on myös se, mitä yhteiskuntatakuu sanoo asiasta ja millaisia haasteita ja mahdollisuuksia Uusi Oulu tuo.
   – Vaikka suurin vastuu lasten ja nuorten kasvattamisesta onkin perheillä ja lähimmäisillä, on kunnilla omat tehtävänsä. Kuntien tulee mahdollistaa ne puitteet, joissa lapset ja nuoret voivat turvallisesti kasvaa. Tähän liittyvät esimerkiksi opiskelupaikat, harjoittelupaikat ja työpaikat. Siksi alustajat on pyritty valitsemaan mahdollisimman kattavasti eri organisaatioista.
   Alustajina ovat muun muassa Anna-Liisa Lämsä Ammattiopisto Luovista, Maija Hänninen TE-keskuksesta sekä Virpi Huittinen ja Anna Visuri Oulun kaupungin etsivästä nuorisotyöstä. Ohjelmassa on varattu aikaa myös keskustelulle.
   Paikalle toivotaan erityisesti kunnallisvaaliehdokkaita.
   – Tapahtuman tarkoitus on herättää keskustelua ja antaa eväitä tuleville valtuutetuille. Keskustelun ja erilaisten mielipiteiden kautta syntyy muutosta ja parempi Oulu, Räsänen uskoo.
   Seminaariin voi tulla myös lasten kanssa. Yli 3-vuotiaiden lapsiparkin hinta on 15 euroa sisältäen välipalan.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 32/2012