Lahjapaketteja Euroopan köyhimmille

3.10.12

Operaatio Joulun Lapsi on kansainvälinen yli sadassa maassa toteutettava joulukeräys, jonka toimeenpanija Suomessa on Patmos Lähetyssäätiö. Oulussa oleva keräyspiste muuttaa tänä vuonna Oulun vapaaseurakunnan tiloihin, osoitteeseen Kirkkokatu 34. Viime vuosina keräyspiste on ollut Ynnin talon tiloissa Raatissa.
   Keräyspiste on avautunut kuluvan viikon alussa ja se on avoinna 11. marraskuuta saakka tiistaisin kello 10–13, torstaisin kello 18–21 ja sunnuntaisin kello 10–13.
   Vuodesta 1995 lähtien toteutettu Operaatio Joulun Lapsi toimittaa vuosittain rekkalasteissa tuhansia joulupaketteja Euroopan köyhimmille lapsille Romaniassa ja Moldovassa. Nämä lapset asuvat hökkeleissä ja maalattiaisissa majoissa, tai heidän kotinaan on tuberkuloosisairaala tai muu lastenlaitos.
   Keräyspisteestä saa mukaansa taiteltavan pahvilaatikon ja ohjeet, mitä laatikkoon toivotaan.
   Lahjapaketin voi koota 2–4, 5–9 tai 10–14-vuotiaalle tytölle tai pojalle. Valmiin pakettiaihion sijaan lahjapaketin voi koota myös joulupaperilla päällystettyyn kenkälaatikkoon. Mittojen tulisi olla 32 x 18 x 11 cm.
   Laatikko toimitetaan täytettynä takaisin keräyspisteeseen. Paketin päälle tulisi merkitä, minkä ikäiselle tytölle tai pojalle lahja on. Lahjalaatikoita ei pidä teipata kiinni, sillä niiden sisältö tarkastetaan vielä ennen toimitusta. Jos ei pääse tuomaan laatikkoa keräyspisteeseen, sen voi lähettää marraskuun 21. päivään mennessä osoitteella Patmos Lähetyssäätiö, PL 86, 00381 Helsinki.

RAUHAN TERVEHDYS

Artikkeli on osa lehteä 32/2012