Piispa kyläilee Muhoksella

17.10.12

Huomenna perjantaina muhoslaisten kannattaa suunnata jo aamusta kirkkoon. Kello 9.15 alkavassa puolen tunnin mittaisessa aamurukouksessa kuullaan kirkkoherra Jouni Heikkistä ja piispa Samuel Salmea. Musiikkipuolella tahtipuikkoa heiluttaa kanttori Ossi Kajava.
   Aamurukouksen jälkeen Muhoksella piispantarkastusta tekevä piispa seurueineen tutustuu Koivu ja tähti -kulttuurikeskukseen. Paikan päällä kuullaan muun muassa kunnanjohtaja Jukka Syvävirralta, miten Muhoksen kunnalla menee.
   Kirkonkylän koulun uutta osaa seurue käy tutkailemassa puolenpäivän aikaan ja joku koululuokkakin saanee harvinaislaatuisempia vieraita.
   Piispantarkastuksiin kuuluu myös aina vierailu jossain paikallisessa yrityksessä. Tällä kertaa piispan seuruetta isännöi Hydnum Oy, joka valmistaa hyötyajoneuvoteollisuudelle ääneneristysmattoja.
   Perjantai päättyy, kuten alkoikin, koko seurakunnan yhteisellä tapahtumalla kirkossa. Iltamusiikkitilaisuudessa ääneen pääsee kappalainen Pekka Kyllönen ja musiikista vastaavat Ossi Kajava, solistit, jousiorkesteri ja lukion musiikkiryhmä ohjaajanaan Riitta Mustikka-Orava.
   Lauantai on välipäivä, mutta sunnuntaina ollaan jälleen koolla kirkossa. Tuolloin piispa Salmi toimittaa piispanmessun alkaen kello 10, ja sen jälkeen pidetään kirkossa yleinen piispantarkastus.
   Kaikille avoimessa tunnin mittaisessa piispantarkastuksessa pääsee myös kyselemään niin piispalta kuin seurakunnan edustajilta.
   Puoli yhdeltä ruokaillaan Muhoksen seurakuntatalolla. Ruoan jälkeen on ohjelmassa seurakuntatyön ansiomerkkien jakaminen. Tilaisuudessa kuullaan myös Oulun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherran Marko Patrosen tervehdys.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 34/2012