Reijo Sallinen jatkanee Oulun valtuuston puheenjohtajana

17.10.12

Laajenevan Oulun seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous päätti keskiviikkona 17. lokakuuta, ketkä johtavat valtuustoa vuosina 2013–2014.
   Rauhan Tervehdys meni painoon jo päivää ennen kokousta, joten toimitus ei ehtinyt saada lopullisia tuloksia. Valtuustoryhmien kerrottiin kuitenkin jo sopineen pohjaesityksestä, jonka he tekevät yhteisessä kirkkovaltuustossa.
   Rauhan Tervehdyksen saamien tietojen mukaan yhteisen kirkkovaltuuston nykyinen puheenjohtaja Reijo Sallinen johtaa puhetta jatkossakin. Hän edustaa Elävä seurakunta – Lähellä ihmistä eli ESLI-ryhmää.
   ESLI on tavallisten seurakuntalaisten muodostama laajapohjainen yhteenliittymä, joka rakentaa Oulun seurakuntien toimintaa kansankirkon hengessä.
   Vahvistusta vailla olevien tietojen mukaan valtuuston varapuheenjohtaja on vaihtumassa. Kirkko keskellä arkea -ryhmää edustava Marja Rysä luopuu tehtävästään.
   Kirkko keskelle arkea -ryhmän valitsijayhdistyksen taustavoimana ja vaalityön tukijana on Suomen Keskusta. Mukana on myös muita keskiryhmien kannattajia ja sitoutumattomia henkilöitä.
   Rysän tilalle tullee haukiputaalainen Marja Manninen, joka Haukiputaan kirkkovaltuustossa edustaa Seurakuntaväki-ryhmää. Ryhmään kuuluu ainakin keskustaa ja kokoomusta kannattavia. Ryhmä ei kuitenkaan halua yhdistää itseään mihinkään poliittiseen ryhmään.
   Yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajana jatkanee Arto Kivioja, joka kuuluu Kristillisten perusarvojen puolesta -ryhmään. Ryhmä koostuu vanhoillislestadiolaisista.
   Valtuuston oli määrä valita myös yhteisen kirkkoneuvoston jäsenet. Ryhmät ovat sopineet, että Oulun nykyisten paikkojen haltijat jatkavat tehtävissään eikä paikkojen uusjakoa. suoriteta. Ryhmillä on kuitenkin oikeus vaihtaa edustajia halutessaan.
   Liittyville seurakunnille Kiimingille, Haukiputaalle ja Oulunsalolle annetaan uuteen neuvostoon yhteensä neljä paikkaa.

PEKKA HELIN

Artikkeli on osa lehteä 34/2012