Radio Dein toimitusjohtaja Kirsi Rostamo kuvaa kanavaa sillaksi seurakuntaan.(Kuva: Radio Dei)

-vuotias Radio Dei laajenee Kemiin

31.10.12

15-vuotias Radio Dei laajenee Kemiin

Radio Dei täyttää 3. marraskuuta viisitoista vuotta. Vuodet ovat olleet antoisia, sillä Kansallisen mediatutkimuksen mittareilla se on nykyään Suomen tunnetuin kristillinen media.
   Juhlavuonna kanava laajentaa edelleen toimintaansa, sillä joulukuussa Radio Dei alkaa kuulua Kemin alueella (100,5 MHz). Kemin taajuus on kanavan kahdeskymmenes.
   Syyskuussa avautui uusi taajuus myös Espoossa. Näiden myötä Radio Dein kuuluvuusalueella asuu neljä miljoonaa suomalaista. Vakituisia kuuntelijoita kanavalla on viikoittain noin 200 000.
   Oulun seurakuntayhtymän radiotoimituksen tekemiä ja koko maassa kuultavia ohjelmia kanavalla ovat esimerkiksi Päivän valinta, Toivon tuomiokapituli ja Armonpulla.
   Oululaisilla on myös oma aluelähetys joka sunnuntai kello 9–12. Lähetyksessä kuullaan paikallisen messun lisäksi uusintoina viikon ohjelmia.
   Radio Dein toimitusjohtaja ja perustaja Kirsi Rostamo myöntää, että polarisoituminen kirkossa asettaa haasteita.
   – Olemme kuin trapetsitaiteilijoita pitäessämme lähes sata yhteistyökumppania ja hyvin erilaiset kuuntelijat tyytyväisinä.
   Radio Dei ei tavoittele kaupallista menestystä, vaan se haluaa yhteistyökumppaniensa kanssa avata ikkunoita uskoon, antaa toivoa elämän kriiseissä ja auttaa kuuntelijoita myös ymmärtämään arvoista eri tavoin ajattelevia lähimmäisiään.
   Radio Dei juhlii 15-vuotista taivaltaan 1. marraskuuta Helsingissä juhlakonsertilla. Saalem-seurakunnan lavalle nousevat muun muassa Petri Laaksonen, Hanna Ekola ja Jukka Leppilampi. Juhlaorkesteria johtaa Antti Vuori. Juhlan juontaa stand-up -koomikko ja Radio Dein blogisti Mikko Vaismaa.
   Juhlassa palkitaan yleisöäänestyksen perusteella Radio Dein historian paras gospelartisti, paras gospelkappale sekä kuuntelijoiden suosikkijuontaja. Kanavan ohjelmavirrasta yli puolet onkin gospelmusiikkia.
   Radio Dein perustaja Kirsi Rostamo saikin gospelmusiikin hyväksi tekemästä työstään Kirkon tiedonvälityspalkinnon vuonna 2000 ja Golden Gospel -palkinnon vuonna 2008.
   Radio Dein kautta kristillistä radiotyötä tukemaan perustetusta Kristityt Yhdessä ry:ssä on jo noin 6 500 jäsentä.

RAUHAN TERVEHDYS

Artikkeli on osa lehteä 36/2012