Ihmisen kuolevaisuudesta puhutaan Oulun yliopistossa

5.11.12

Tulevana keskiviikkona Oulun yliopistolla järjestetään kaikille avoin tilaisuus, jossa käsitellään ihmisen kuolevaisuutta.
   Kyseessä on poikkitieteellinen ihmisen kuolevaisuutta pohtiva avoin luentotilaisuus, joka on suunnattu paitsi eri tieteenalojen tutkijoille ja terveydenhuollon ammattilaisille, myös aiheesta kiinnostuneelle laajalle yleisölle. Tilaisuudessa pohditaan kuolevaisuutta lääketieteen, sosiologian, uskonnon ja filosofian näkökulmista.
   Tilaisuuden avaa Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajunen. Aamupäivän aikana arkkiatri Risto Pelkonen kertoo hoidon valinnasta elämän rajalla, piispa Ambrosius kuolemasta ja tuonpuoleisuudesta uskonnollisessa perinteessä ja professori Helena Ranta käsittelee sitä, kuinka kuoleman tutkiminen auttaa jälkeenjääneitä.
   Omakustanteisen lounaan jälkeen kuullaan professori Anto Leikolan esitys Mitä elämä merkitsee?
   Hänen jälkeensä vuoron saa ylilääkäri Juha Hänninen, joka puhuu hyvän elämän lopusta. Apulaiskaupunginjohtaja Sinikka Salo puolestaan kertoo hyvinvointipalveluista kehdosta elämän ehtooseen.
   Lopuksi ääneen päästetään yhden tilaisuuden järjestäjätahon, Argumenta-projektin johtaja, professori Sami Pihlström. Tilaisuudessa nähdään ja kuullaan myös Timo Kiiskisen ja Riitta Vainion musiikki- ja tanssiesitys Sininen sointu.
   Tilaisuuden päätteeksi nautitaan kahvit.

Ihmisen kuolevaisuus -seminaari ke 7.11. kello 10–14.30 Oulun yliopiston Saalastinsalissa (Pentti Kaiteran katu 1).

Artikkeli on osa lehteä 36/2012