Liminkaan perustettiin kaksi uutta virkaa

7.11.12

Limingan kirkkovaltuusto päätti 5.11. pitämässään kokouksessa perustaa seurakuntaan kaksi uutta virkaa, kanttorin ja diakonian virat. Toisen kanttorin tarve on nähty jo pitkään kasvavassa seurakunnassa. Musiikki koetaan myös voimakkaaksi ja vaikuttavaksi elementiksi evankeliumin julistuksessa.
   Diakoniassa lisätyövoimaa vaativat puolestaan kasvavat perhetyön haasteet ja vapaaehtoistoiminnan organisointi. Tämänhetkinen tilanne yhteiskunnassa on omiaan lisäämään ihmisten niin taloudellista kuin henkistä hätää.
   – Näyttää, että monessa seurakunnassa on trendinä vähentää väkeä, mutta meillä otetaan lisää, iloitsee kirkkoherra Ilkka Tornberg.
   Valtuusto myös päätti kirkkoneuvoston esityksen mukaan pitää seurakunnan tuloveroprosentin ennallaan 1,75 prosentissa.
   – Vuosia jatkunut kiinteistöjen korjausbuumi on nyt ohi, on aika satsata toimintaan, kiteyttää kirkkovaltuuston puheenjohtaja Satu Vuollo.
   Vuosina 2005–2006 rakennettiin Vanamon toimintakeskus Tupokseen yhteistyössä kunnan kanssa. Hanke on osoittautunut onnistuneeksi. Myös seurakuntatalon, Koti-Pietilän ja pappilan kosteusongelmista ja rakennusvirheistä johtuneet korjaustyöt on saatu päätökseen.

ELSI SALOVAARA

Lue lisää aiheesta:

Limingan seurakunta

Artikkeli on osa lehteä 37/2012