Maata kiertelemässä

14.11.12

Maata kiertelemässä

Nuori hyväntekijä auttaa sotilaita

Joshua Neidorf, 13-vuotias amerikkalainen juutalaispoika, on osoittanut kypsyyttä ja myötätuntoa anteliaalla teollaan. Hän nimittäin lahjoitti suuren osan, 13 000 dollaria, bar mitzvah -rahoistaan Operaatio Mendille, joka korjaa sodassa pahasti palaneiden sotilaiden kasvoja.
   Neidorfien perhe ryhtyi ystäväperheeksi Louis Dahlmanille, jonka kasvot olivat vaurioituneet sodassa. Neidorfit viettivät Dahlmanin kanssa aikaa tämän käydessä leikkauksissa Los Angelesissa. Sen myötä nuori Joshua tutustui Dahlmaniin, ja päätti lahjoittaa rahaa Operaatio Mendille.
   – Minusta on mukavaa tietää, että raha menee sellaisten ihmisten auttamiseen, jotka ovat pelastaneet elämämme ja pitävät meidät turvassa joka päivä, Joshua perustelee päätöstään.
   – Tuntuu siltä, että maailmamme on menossa hyvään suuntaan tämän uuden sukupolven myötä, pojan ylpeä äiti lisää.
   Joshua kannusti myös bar mitzvah -vieraitaan lahjoittamaan Operaatio Mendille.
   Operaatio Mend on yksityisten tahojen rahoittama ohjelma, joka toimii yhteistyössä Ronald Reagan UCLA Medical Centerin kanssa. Hyväntekijä Ron Katz, kyseisen sairaalan hallituksen jäsen, perusti Operaatio Mendin vuonna 2006 nähtyään CNN:n jutun Aaron Mankinista. Hän on merijalkaväen veteraani, joka oli käynyt läpi lukuisia leikkauksia tienvarsipommin poltettua hänen kasvonsa Irakissa.
   Mankinista tuli Operaatio Mendin ensimmäinen potilas. Mankinin auttaminen sai Katzin tajuamaan, että ohjelmasta täytyisi tehdä pysyvämpi projekti.
   – Tajusimme vaimoni kanssa, että Aaroneja on vaikka kuinka paljon lisää, Katz sanoo.
   – Nämä miehet ja naiset eivät ansaitse ainoastaan parasta, mitä maamme puolustusvoimat voivat tarjota. He ansaitsevat myös parasta, mitä yksityiset voivat antaa, Katz jatkaa.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 38/2012