(Kuva: Arkisto / Sanna Turunen)

Seuraa Staraa Oulun yliopistolla

20.11.12

Kristityt opiskelijat järjestävät jälleen joulutapahtuman Oulun yliopistolla 28. marraskuuta kello 11.30–13.30.
   Tapahtumaan voi tulla oman aikataulunsa mukaan nauttimaan tarjoiluista sekä ohjelmasta, johon sisältyy muun muassa Markus Pätsin ja Leena Kurjen esittämiä joululauluja sekä kristillisen tanssiryhmä Elliotsin piiristä tulevia tanssiesityksiä. Teologian maisteri Jonne Pirkola pitää kaksi kymmenen minuutin opetustuokiota. Jokainen järjestävä taho pitää myös pienen puheenvuoron.
   – Tarkkaa aikataulua ei ohjelmalle ole, sillä haluamme, että jokainen voi tulla ja mennä oman aikataulunsa mukaan, sanoo Antti Leinonen ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksestä.

Hyvä tilaisuus
kertoa joulun sanomaa

Mukana järjestelyissä ovat Kansanlähetyksen opiskelijat ja nuoret aikuiset, Evankeliset opiskelijat, ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO), jotka ovat ev.lut. kirkon piirissä toimivia opiskelijajärjestöjä, sekä Helluntaiseurakunnan nuoret aikuiset ja Oulun Vapaaseurakunta.
   – Myös yliopistopastori Ari Savuoja on ollut useimpina vuosina mukana tapahtumassa. Nytkin hän on ollut mukana viimeisimmässä palaverissamme, Leinonen kertoo.
   Joulutapahtuma järjestetään nyt kahdeksatta kertaa. Leinosen mukaan ensimmäisenä vuonna tapahtumalla ei varsinaisesti ollut nimeä, mutta vuodesta 2006 se on kantanut nimeä Seuraa Staraa.
   – Joulu antaa mahtavan mahdollisuuden pitää esillä sanomaa ihmiseksi tulleesta Vapahtajasta, Jeesuksesta, Leinonen kertoo tapahtuman taustoista.
   – Haluamme myös tuottaa hyvää mieltä yliopistolla jakamalla ilmaista glögiä, kahvia ja joulutorttuja sekä tarjoamalla hetken hengähdystauon joululaulujen ja muun jouluisen ohjelman äärellä, Leinonen toteaa.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 39/2012