Tunnelma löytyy vanhasta

20.11.12

Oulunsalon museoalueella järjestetään tulevana viikonloppuna entisajan joulumarkkinat. Joulun tunnelmaa voi etsiä nuotiolla paistettavasta tikkupullasta, räiskäleistä tai glögikojulta. Myyjiä tapahtumaan on tulossa kymmeniin kojuihin ja telttakatoksiin.
   Oulunsalon seurakunnan diakonia- ja lähetystyö osallistuu tapahtumaan tarjoamalla pientä korvausta vastaan lounasta museon viereisellä seurakuntatalolla. Lounas on lauantaina kello 13–15 ja sunnuntaina kello 11–15.
   Lauantain lounaalla tarjotaan perunaa ja hakkulihaa eli jauhelihaa periaatteella pottu miehen tiellä pitää. Sunnuntailounaalla tarjolla on lohisoppaa Oulunsaloon kuuluvassa merihengessä.
   Markkinatapahtuman lomassa voi pistäytyä hiljentymässä kirkossa sunnuntaina kello 13 jälkeen. Oulun seudun ammattikorkeakoulun urkumusiikin opiskelijat soittavat silloin urkumusiikkia.
   Joulumarkkinat ovat osa Valopolku Uuteen Ouluun tapahtumasarjaa. Tapahtuman järjestää Kotiseutuseura Oulunsalo ry yhteistyössä Oulunsalon kulttuuri-instituutin ja oulunsalolaisten järjestöjen kanssa.
   Myös Limingassa vietetään joulua vanhojen hyvien aikojen malliin. Wanhan ajan joulu -tapahtuma on 30.11.–2.12. Lähetystyön jouluinen puurokahvila on auki seurakuntatalolla lauantaina kello 10–15. Kahvilan riisipuuroa ja soppaa saa syödäkseen kolmella eurolla. Tarjolla on myös joulutorttu halpaan hintaan sekä kahvia, teetä ja mehua.

RIITTA HIRVONEN

Artikkeli on osa lehteä 39/2012