Veteraaneille ilmaismatkoja ja pysäköintiaikaa

27.11.12

Vuoden 2013 sotaveteraanien, sotainvalidien, sotaleskien ja partisaanien uhrien vuosittaiset pysäköintikortit ja joukkoliikenneliput ovat jaossa 3.12.2012 alkaen.
   Pysäköintikortilla saa kaksi tuntia ilmaista pysäköintiaikaa kaupungin maksullisilla pysäköintialueilla. Pysäköintikortti ei ole kuitenkaan voimassa pysäköintitaloissa, rautatieaseman edessä tai ns. ”kiekkopaikoilla”.
   Vuosikohtainen pysäköintikortti on henkilö- ja ajoneuvokohtainen. Korttiin tulee omistajan tai haltijan nimi ja auton rekisteritunnus. Merkillä varustettu pysäköintikortti sijoitetaan ajoneuvon tuulilasin sisäpuolelle näkyvälle paikalle.
   Aiemmin myönnetyt pysäköintikortit on uusittava vuodelle 2013 ja pysäköintikortti luovutetaan veteraaneille henkilökohtaisesti. Mukana on oltava voimassa oleva ajokortti ja rekisteriote sekä Kela-kortti, jossa on veteraanimerkintä, Sota-arkiston todistus tai todistus sotaleskeydestä vuosien 1939–1945 sotien johdosta. Lisäksi mukana tulisi olla aiempi vuoden 2012 pysäköintikortti.
   Myös matkustaminen paikallisliikenteessä on ilmaista sotiemme veteraaneille, sotainvalideille, sotaleskille ja partisaanien uhreille. Oulun kaupunki luovuttaa heille kalenterivuoden kerrallaan voimassa olevan veteraanilipun, joka esitetään linja-auton kuljettajalle matkan alkaessa.
   Veteraanilippu on voimassa Oulun kaupungin alueella palvelulinja Onnissa, cityliikenteessä, Potnapekassa ja seuraavissa paikallisliikenteen autoissa: Koskilinjat Oy, V. Alamäki Oy, Kylmäsen liikenne Oy, Suorsan liikenne Ky, Taksipalvelut Junnonaho Oy ja Revonturistiliikenne Oy.
   Uusi Oulu syntyy 1.1.2013, kun Haukipudas, Kiiminki, Oulu, Oulunsalo ja Yli-Ii yhdistyvät. Veteraanilippujen käyttöehdot sekä lippujen kelpoisuusalueet säilyvät kuntaliitoksen jälkeen samanlaisina kuin vuonna 2012 tarkoittaen, että veteraanilippu on aluekohtainen ja riippuvainen asuinpaikasta.

Pysäköintikortit ja joukkoliikenneliput ovat jaossa
3.12.2012 alkaen seuraavissa palvelupisteissä:

• Oulu10-palveluissa, Torikatu 10, Oulu
• Ylikiimingin palvelupisteessä, Harjutie 18, Ylikiiminki
• Haukiputaan palvelupisteessä, Kirkkotie 3, Haukipudas
• Yli-Iin palvelupisteessä, Ukkoherrankuja 10 B, Yli-Ii
• Kiimingin palvelupisteessä, Lempiniementie 2, Kiiminki
• Oulunsalon kirjastossa, Karhuojantie 2, Oulunsalo

Artikkeli on osa lehteä 40/2012