Viestintää lisätään Kempeleessä

20.11.12

Sähköpostiin tuleva info kiinnostaisi osaa seurakuntalaisista

Viestintää lisätään Kempeleessä

Haluatko sähköpostiisi tietoa seurakunnan tapahtumista? Näin kysytään Kempeleen seurakunnan kirkollisissa ilmoituksissa Rauhan Tervehdyksen nro 39 sivulla 20.
   Kirkon lokakuussa julkaistun nelivuotiskertomuksen mukaan noin 30 prosenttia ihmistä haluaisi vastaanottaa seurakunnasta sähköpostia – uutisia ja tapahtumainfoa – mikäli itse antavat sähköpostiosoitteensa seurakuntaan.
   Ilmoita sähköpostiosoitteesi seurakuntaan, kehotetaan myös Kempeleessä.
Seurakunnan tiedotussihteeri Sari Karvonen kertoo, että sähköpostilla tapahtuvaan tiedonjakoon haluttiin ryhtyä viestinnän vahvistamiseksi.
   – Emme voi luottaa siihen, että tieto toiminnastamme välittyy kaikille vain yhden tiedotuskanavan, esimerkiksi lehden kautta. Tarvitsemme useita välineitä viestin välittämiseen, Karvonen toteaa.

Kohdennettua
postia lapsiperheille

Myös Oulussa on harkittu sähköpostitse lähetettäviä uutiskirjeitä seurakuntalaisille. Jo pitkään on ollut mahdollista saada niin sanottu verkkosyöte tapahtumista. Verkkosyötteen voi saada käyttöönsä esimerkiksi kaikista Oulun seurakuntayhtymän joulunajan tilaisuuksista.
   Tampereen seurakuntayhtymän viestinnästä lähetetään uutiskirje sähköpostina niille, jotka netissä rekisteröityvät sen tilaajaksi. Tamperelainen Postia pienten perheille on nettikirje, jossa on hartaus, askartelu- tai puuhavinkki. Kirjeessä vinkataan myös tulevista lapsiperheille ja lapsille suunnatuista seurakunnan tapahtumista.
   Lain mukaan sähköpostiosoitteiden keräämisessä ja rekisterin ylläpitämisessä on velvoitteena noudattaa hyvää rekisteritapaa. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että rekisterinpitäjän on huolehdittava rekisterin ja sen tietojen asianmukaisesta suojaamisesta.

RIITTA HIRVONEN

Artikkeli on osa lehteä 39/2012