Heikkilät joulupukin apureina

19.12.12

Heikkilät joulupukin apureina

Oululaiset Paula ja Risto Heikkilä pistivät pystyyn joululahjakeräyksen, jonka tarkoituksena oli toteuttaa vähävaraisten perheiden lasten joululahjatoiveita.
   – Yrittäjämieheni Risto keksi idean viime joulun alla, kun hän kuuli, että vähävaraisille lapsiperheille on kerätty käytettyjä leluja lahjaksi. Risto ehdotti, että pyytäisimme lasten toiveita ja yrittäisimme sitten toteuttaa niitä, Paula Heikkilä kertoo.
   – Meillä oli tunne, että voi olla lapsia, jotka eivät ehkä koskaan ole voineet saada toivomaansa lahjaa tai yleensäkään joululahjoja. Erityisesti ajatuksena oli, että kannustaisimme yrityksiä mukaan lahjoittamaan.
   Jo viime joulun alla Heikkilät ottivat yhteyttä Oulun seurakuntien diakoniatyöhön.
   – Diakoniatyöntekijä Riku-Matti Järvi otti ehdotuksen hyvillä mielin vastaan, mutta tuolloin totesimme, ettemme ehdi toteuttaa suunnitelmaa ajoissa.
   Suunnitelmaa siirrettiin vuodella eteenpäin.

Yksityishenkilöiltä
paljon lahjoituksia

Tänä jouluna keräys järjestettiin yhdessä seurakunnan diakoniatyön kanssa siten, että vähävaraiset perheet ottivat yhteyttä Riku-Matti Järveen ja kertoivat hänelle lasten lahjatoiveet.
   Heikkilät välittivät toiveet lahjoittajille, jotka hankkivat lahjan ja toimittivat sen Riku-Matti Järvelle.
   – Lahjat varastoitiin diakoniatyöntekijän työtilaan, josta perheet voivat hakea lahjansa, Paula Heikkilä sanoo.
   Hän kertoo, että lahjatoiveita tuli 144 ja lahjoittajia ilmoittautui reilu 90.
   – Yrityksiä lahjoittajista oli reilut kymmenen. Hienoisena pettymyksenä meille tuli yritysten laimea osallistuminen tempaukseen, mutta onneksi yksityishenkilöitä on ollut todella hienosti mukana. Moni lahjoittaja on antanut useitakin lahjoja, Heikkilä iloitsee.
   Lahjatoiveet olivat leluja, vaatteita ja muuta lasten ja nuorten tarvikkeita. Toivojien ikähaarukka ulottui vauvoista noin 17-vuotiaisiin saakka.
   – Lahjatoiveiden hinnat vaihtelivat todella paljon, aivan pienistä toiveista yli sadan euron arvoisiin.

Auttamisesta
hyvä joulumieli

– Keräys on ollut mieluinen kokemus, ja olemme mieheni kanssa saaneet itsellemme hyvän joulumielen. Olemme tunteneet myös kiitollisuutta mahdollisuudesta auttaa apua tarvitsevia, Paula Heikkilä sanoo.
   Hän kertoo, että keräyksestä on tullut paljon myönteistä palautetta.
   – Haluamme mieheni kanssa kiittää kaikkia lahjoittajia arvokkaasta panoksesta! Ilman heitä tämä ei olisi ollut mahdollista, Paula Heikkilä toteaa.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 43/2012