Rakkaudentyötä vihollisuuksien keskellä

4.12.12

Kristus yhdistää -ilta Karjasillan kirkolla 9.12.

Rakkaudentyötä vihollisuuksien keskellä

Mikä voisi yhdistää vihan toisistaan erottamia juutalaisia, arabeja ja palestiinalaisia?
   Hyvä esimerkki tällaisesta on kristilliseltä pohjalta tehtävä Kings Kids -työ, josta Ruut Ben-Yosef kertoo ensi pyhänä Karjasillan kirkolla. Toisaalta, voiko mikään yhdistää ihmisiä paremmin kuin tietoisuus siitä, että kaikilla on sama rakastava isä. Isä meidän -rukouksen juurilta avautuu valtava lahja ja salaisuus, jota raottelee puolestaan evankelista Ilkka Puhakka.
   Ruut Ben-Yosef on alkujaan suomalainen musisoiva nuoriso-ohjaaja Riitta Miettinen. Hän on jo vuosia tehnyt Suomen Lähetysseuran palkkaamana työtä juutalaisten, arabien ja palestiinalaisten parissa. Yhteiset kokoontumiset, leirit ja matkat ulkomailla ja ohjaajien palaverit ovat käytännön yhdessä oloa, jolla luodaan pohjaa rauhalle ja yhteydelle. Karjasillan tilaisuudessa on mukana myös Ruutin laulava opiskelijatytär Ruhama.
   Kings Kids on osa diakonista työtä tekevän Machaseh-järjestön työtä, jota tehdään holokaustin uhrien sekä eri maista Israeliin muuttaneiden ja vaikeuksissa olevien parissa. Sunnuntain tilaisuudessa saamme kuulla koskettavia tosikertomuksia kuvien ja musiikin kera.
   Evankelista Ilkka Puhakka tunnetaan Suomen lisäksi erityisesti hänen työstään Venäjän vankiloissa. Ilkalla on kyky ilmaista syväkin sanoma helposti ymmärrettävällä tavalla. Risto Santala taas on pitkäaikainen Israelin lähetti, joka on kirjoittanut kirjan Isämeidän – rukouksen juutalaisista juurista.
Niinpä meillä on tilaisuus kuulla Ilkan, Santalan läheisen oppilaan, kautta tuoretta ja varteen otettavaa Jeesuksen opettamasta rukouksesta, joka on niin yksinkertainen, että lapsikin sen oppii ja niin syvä, että se ei koskaan tyhjene.
Karjasillan kirkolla sunnuntaina kello 15 ja 17 pidettävät tilaisuudet järjestävät Kristus yhdistää -verkosto ja Karjasillan seurakunta. Tilaisuudessa kerätään kolehti Machaseh-työlle.

MARTTI HANNULA

Artikkeli on osa lehteä 41/2012