Äiti-Jenni ja tytär Eerika Siljander ovat vakiokävijöitä Pyhällä Luukkaalla. Eerikan päässä on kruunu

Sinapit ja lukukappaleet lukijoiden suosikkeja

4.12.12

Rauhan Tervehdyksen 105-vuotisjuhlaa vietettiin viime sunnuntaina Pyhän Luukkaan kappelissa Oulussa. Kappelissa pidettiin ensimmäisen adventtisunnuntain messu, jonka jälkeen salintäydellinen seurakuntalaisia osallistui Rauhan Tervehdyksen tarjoamaan kahvitukseen.
   Seurakuntalaisilta kysyttiin terveisiä lehden tekijöille.
   Kirkkovieras Aimo Mäki antoi lehdelle ilahduttavaa palautetta.
   – Rauhan Tervehdys on minulle yksi tärkeimmistä lehdistä. Seuraan siitä mitä menoja seurakunnissa on viikonvaihteessa, kertoo Mäki.
   Mäki on lukenut lehteä niin kauan kuin hänen muistinsa yltää. Lehti on toimitettu hänen mielestään hyvin.
   – Sinappia-kolumnit ovat hienoja. Kaikki eivät sinapeista tykkää, mutta eihän niitä ole pakko lukea.
   Mäki nostaa erityisesti esille toimittaja Katja Kiiskisen sinapin, jossa Katja kertoi käymästään keskustelusta lyhytsanaisen lapsen kanssa. Mäkeä naurattaa vieläkin keskustelun niukka kulku.
   Mäki ehdottaa, että lehdessä olisi Vanhan testamentin tekstien selityksiä. Lukijat voisivat lähettää teksteistä kysymyksiä, joihin papit vastaisivat.
   Toinen uusi juttutyyppi voisi olla raamattuvisa.

Seurakuntien
menot kiinnostavat

Merja Savolaisen suosikki lehdessä on kirkkopyhiin liittyvät raamatunlukukappaleet. Myös hän lukee tarkkaan seurakuntien menot.
   Savolainen toivoo juttuja, joissa käsiteltäisiin lasten kasvamista ja kehitystä. Esimerkkinä hän mainitsee muissa lehdissä julkaistut perheneuvoja Saara Kinnusen kirjoitukset.
   Savolainen ehdottaa, että sama henkilö voisi koko vuoden kirjoittaa omasta elämästään liittyen kirkkopyhien raamatunlukukappaleisiin.

Vanhempikin
aviisi löytyi

– Jatkakaa samaan malliin. Lehti on raikas ja hyvin tehty, sanoo Eeva Vainikainen, joka on Nyyrikin päätoimittaja. Vainikainen huomauttaa, että Nyyrikki on kolme vuotta vanhempi kuin Rauhan Tervehdys.
   Vainikainen lukee erityisesti sinapit ja raamatunlukukappaleet. Hän ei aina ennätä lukea Raamattua ennen kuin menee kirkkoon, joten raamatunkohdat voi tarkistaa tutusta lehdestä.
   Sinapit ovat lehdessä parasta.
   – Hyvä, että vähän ravistellaan.
   Vainikainen toivoo enemmän juttuja ihmiskohtaloista, kuten esimerkiksi toimeentuloasioiden kanssa painiskelevista.
   Rauhan Tervehdyksen pilapiirtäjä Erkki saa kiitokset Esko Pekamalta. Hänelle ja muille lukijoille kerrottakoon, että Erkin sukunimi on Kiiski. Hän on Turussa asuva graafinen suunnittelija, joka on piirtänyt lehteen 1980-luvulta alkaen.
   Kirkkovieraat lahjoittivat Rauhan Tervehdyksen keräykseen Tuiran seurakunnan vähävaraisten ja yksinäisten joulumuistamiseen seteleinä 210 euroa. Kolikkoja kertyi arviolta 30 euroa.

PEKKA HELIN

Lisää kuvia juhlista osoitteessa
www.facebook.com/rauhantervehdys.
Rauhan Tervehdyksen juhlanäyttely on esillä Pyhän Luukkaan kappelin vitriineissä yli vuodenvaihteen. Paikan päällä voi osallistua näyttelyyn liittyvään kilpailuun, jossa on palkintona Rauhan Tervehdyksen logolla varustettu t-paita. Kappelilta saa ilmaiseksi myös Rauhan Tervehdyksen 100-vuotishistoriateoksia.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä

Artikkeli on osa lehteä 41/2012