Titanicia muistellaan Limingan kirkossa

19.12.12

Titanicia muistellaan Limingan kirkossa

Titanic oli White Star Line -yhtiön matkustajalaiva, joka törmäsi neitsytmatkallaan 14. ja 15. huhtikuuta välisenä yönä 1912 jäävuoreen Pohjois-Atlantilla. Alus upposi vieden mukanaan noin 1 500 matkustajaa. Uudenlaisen laipiorakenteensa vuoksi uppoamattomaksi sanotun Titanicin vajoaminen on yksi historian kuuluisimpia merionnettomuuksia.
   Pekka Tuomikosken toimittama Titanicin perikato -teos julkistetaan Limingan kirkossa perjantaina 28. joulukuuta kello 18 järjestettävässä Titanic-teemaillassa. Ilmari Kiannon isoveljen, Edvin Calamniuksen kirjoittama teos on vuodelta 1912.
   Titanicin uppoamisesta tuli tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Illassa soitetaan Titanic-teemaan liittyvää musiikkia kunnioittaen alkuperäistä vuoden 1912 henkeä. Musiikista vastaavat Mika Kotkaranta, Sinikka Ala-Leppilampi ja soitinyhtye.
   Tilaisuudessa on mahdollisuus ostaa teosta, jolloin 20 euron hinnasta 2 euroa ohjataan Limingan diakoniatyölle. Teemailtaan on vapaa pääsy.

Artikkeli on osa lehteä 43/2012