Valokuvanäyttely Kastellin kirkon toiminnasta

12.12.12

Kastellin kirkko täyttää 50 vuotta. Sen kunniaksi järjestetään juhla, jossa on mukana kirkon historiasta kertova valokuvanäyttely.
   – Kuvia on tullut lehti-ilmoituksen perusteella kuutisenkymmentä. Pääasiassa olemme saaneet paperikuvia, vain muutama lähetettiin sähköpostilla, kertoo Karjasillan seurakunnan nuorisotyöntekijä Anna-Leena Ylänne, jolle kuvia on voinut lähettää.
   Suuri osa kuvista on toimituksista, kuten häistä ja kasteista. Lisäksi omista arkistoista on mukana kuvia kirkon rakentamisesta. Kuvien joukkoon on löytynyt myös helmiä, kuten kuvat ensimmäisestä vihkimisestä kirkossa sekä ensimmäisistä rippikoululaisista.
   Näyttely on vaatinut paljon työtä, sillä kaikki kuvat on skannattu digitaaliseen muotoon.
   – Ihmisten lähettämät kuvat eivät ole esillä, vaan kuvista tehdään PowerPoint-esitys. Se heijastetaan seurakuntasalin seinälle. Kyllä siihen skannaamiseen on tunteja mennyt, Ylänne naurahtaa.
   Näyttely on esillä vain kirkon 50-vuotisjuhlan ajan. Ylänne ei kuitenkaan pidä mahdottomana, että näyttelyn pääsisi halutessaan näkemään myöhemminkin.
   – Sehän jää meille talteen, hän toteaa.
   Kuvia otetaan vastaan vielä tämän viikon ajan.

KATJA KIISKINEN

Kastellin kirkon 50-vuotisjuhla alkaa sunnuntaina 16.12. kello 10 perhemessulla, jonka jälkeen on kahvitarjoilu ja juhlaseurat. Messuun järjestetään bussikuljetus, joka lähtee Maikkulan kappelilta klo 9.30. Paluukyyti lähtee messun jälkeen noin kello 12.45. Myös seurojen jälkeen järjestetään paluukyyti sitä tarvitseville.

Artikkeli on osa lehteä 42/2012