Kädet käyvät muiden hyväksi

30.1.13

Kädet käyvät muiden hyväksi

Oulun kansalaisopistossa on toiminut viitisen vuotta käsityöntaitajien joukko, joka neuloo ja ompelee muiden iloksi. Käsityötaidolla hyvää tehden -niminen opintoryhmä on lähettänyt yhtälailla pehmeitä paketteja kauas Kiinaan kuin muistanut lähellä eläviä vanhuksia hartiahuiveilla ja muun muassa pyörätuolipeitoilla.
   Ryhmässä uskotaan, että käsityö tuo parhaimmillaan lämpöä ja turvallisuuden tunnetta sekä hyvää mieltä, taitoaineiden opetuksen vastuuopettaja Leena Korpi kertoo.
   Korven mukaan ryhmässä opetellaan uusia kädentyön taitoja. Naisjoukko valitsee yhdessä avustuskohteen, ja sen jälkeen alkaa tapahtua; uudet tekniikat otetaan heti hyötykäyttöön.
   Yhdessä tekeminen jatkuu aina käsitöiden pakkaamiseen ja postitukseen saakka.
   Kun ryhmässä pohditaan, montako pakettia vuosien aikana porukalla on saatu kasaan, arvioi joku, että ”kymmenkunta”. ”Enemmän” korjataan lukua nopeasti.

Ilembulaa
avustetaan joka vuosi

Käsityötaidolla hyvää tehden -ryhmä on avustanut säännöllisesti tansanialaista Ilembulan sairaalaa. Sairaalan pitkäaikainen lastenlääkäri, Suomen Lähetysseuran lähetystyöntekijä Leena Pasanen on saanut naisilta viime vuosina useita lähetyksiä, joissa on ollut muun muassa iloisenvärisiä lasten nuttuja, peittoja ja pipoja.
   Tuula Heikkinen haluaa käydä ryhmässä, koska oppii siellä uutta ja voi tehdä samalla hyvää toisille.
   – Kun voin antaa avuntarpeessa oleville, saan iloa myös itselle, hän kertaa tutun totuuden hyväntekeväisyyden riemusta ja ihanuudesta.
   Monen muun ryhmäläisen tavoin Ilembulan sairaalan pienet aidsorvot ovat tyystin hellyttäneet Heikkisen. Leena Pasasen kuulumiset paikan päältä lisäsivät intoa tarttua ompeluksiin, jotka päätyvät todennäköisesti pienen, hauraan mustan lapsen lämmöksi ja turvaksi elämän alkutaipaleella.

RIITTA HIRVONEN

Artikkeli on osa lehteä 4/2013