(Kuva: Jarno Manninen)

Kysy: Miksi seurakunnan tiloissa ei saa tanssia?

23.1.13

Kysy!

Miksi seurakunnan tiloissa ei saa tanssia?

Oululainen Kaisa Anttila kyseli Lämsänjärven leirikeskusta Oulun Keskiaikaseura ry:n käyttöön. Yhdistys on järjestämässä tapahtumaa, jossa osallistujat eläytyvät keskiaikaan.
   – Kysyin Lämsänjärven leirikeskusta, sillä olemme ennenkin järjestäneet vastaavan tapahtuman siellä, Anttila kertoo.
   Hän törmäsi kuitenkin yllättävään esteeseen.
   – Minulta kysyttiin Oulun seurakuntayhtymässä, mitä aiomme leirikeskuksessa tehdä. Kerroin, että muun muassa kokkaamme keskiaikaista ruokaa ja tanssimme. Sain kuulla, ettei leirikeskuksessa saa tanssia, Anttila hämmästelee.
   Oulun seurakuntien nettisivuilla kerrotaan, että seurakunnan tilojen osalta on tehty periaatepäätös, joka sisältää sen, ettei tiloissa järjestetä tansseja eikä alkoholitarjoilua.
   – Näen asian niin, että tansseja varten on omat rakennuksensa ja seurakunnan tiloilla on toisenlaiset käyttötarkoituksensa, sanoo Oulun tuomiorovasti Matti Pikkarainen.
   – Tanssien järjestäminen ei kuulu seurakunnan konseptiin, mutta tilannetajua saa käyttää. Esimerkiksi häävalssin voi mielestäni aivan hyvin tanssia, lisää lääninrovasti, Karjasillan kirkkoherra Jouni Lavanko.

KATJA KIISKINEN

Kysy! on palsta, jonne voi palstan nimen mukaisesti lähettää kirkkoon, seurakuntien toimintaan ja uskonelämään liittyviä kysymyksiä. Toimitus etsii niihin vastaukset.
Kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse osoitteella kysy@rauhantervehdys.fi ja kirjepostina osoitteella Rauhan Tervehdys, PL 102, 90101 Oulu. Tekstiviestitse numeroon 044 5626 450.

Artikkeli on osa lehteä 3/2013