Leiripäivä antaa vertaistukea erityislasten perheille

30.1.13

Leiripäivä antaa vertaistukea
erityislasten perheille

Muhoksen seurakunta järjestää erityislapsille ja heidän perheilleen leiripäivän toimintakeskus Koortilassa lauantaina 16. helmikuuta. Luvassa on paitsi kaikille yhteistä ohjelmaa, myös toimintaa vertaistukiryhmittäin erityislapsille, heidän sisaruksilleen sekä vanhemmilleen.
   – Toive leiripäivästä tuli erityislasten vanhemmilta itseltään, kertoo Muhoksen seurakunnan vastaava lastenohjaaja Sirpa Kukkohovi.
   Hän muistelee, että seurakunta on joskus aikaisemmin järjestänyt päiväleirin kehitysvammaisille lapsille ja heidän perheilleen. Siitä on kuitenkin jo aikaa.
   Nyt helmikuussa järjestettävän leirin tarkoitus on ottaa kaikki erityislapset huomioon, ei vain kehitysvammaisia.
   – Erityisyyttä lapsilla on niin paljon erilaista.
   Toimintaa on tarkoitus kehittää sen mukaan, mitä perheet itse toivovat. Leiripäivässä lähinnä tutustutaan ja kuulostellaan, millaisia toiveita lapsilla ja vanhemmilla on jatkon suhteen.
   – Toivon, että leirin kautta tulisi tuttavuuksia, joiden kanssa voisi jakaa arkisia asioita. Vertaistuella on suuri merkitys, toteaa Oulun seurakuntien kehitysvammaistyön pastori Elina Hyvönen, joka on mukana leiripäivässä.
   Tiedossa on siis mukavaa yhdessäoloa, lapsille leikkejä ja aikuisille keskustelua. Leiri alkaa kahvi- ja mehuhetkellä. Päivän aikana nautitaan myös lounas sekä välipala.
   Leiripäivä on suunnattu muhoslaisille 12-vuotiaille ja sitä nuoremmille erityislapsille perheineen.
   – Tällä hetkellä kolme perhettä on ilmoittautunut. Leirille otetaan noin 45–50 henkilöä, joten mukaan mahtuu vielä. Jos leiri ei tule täyteen muhoslaisista, myös muiden seurakuntien perheet ovat tervetulleita, Kukkohovi sanoo.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 4/2013