Kiitospuheessaan uusi kirkkoherra kertoi haluavansa kiittää jokaista henkilökohtaisesti

Siikalatvalla käteltiin uutta kirkkoherraa

16.1.13

Siikalatvalla käteltiin uutta kirkkoherraa

Nuutinpäivänä 13. tammikuuta Rantsilassa vietettiin kirkkoherra Merja Jyrkän virkaanasettamisjuhlaa. Lämminhenkinen tapahtuma kokosi väkeä kaikkien Siikalatvan viiden kappeliseurakunnan alueelta.
Piispanmessun lisäksi ohjelmassa olivat yhteinen lounas, juhla, josta lähtiessä jokainen vieras pääsi kättelemään uutta kirkkoherra ja lopuksi kahvit, joilla kuultiin paljon naurua.

Juhlan keskipiste, vasta virkaanasetettu kirkkoherra Merja Jyrkkä piti napakan 4,5 minuutin kiitospuheen. Siinä hän kertoi muun muassa saaneensa mieheltään parikymmentä vuotta sitten Suomen ensimmäisen naispuolisen kirkkoherran kirjan ”Köyhästä tytöstä kirkkoherraksi”. Liekö se sitten ollut enne, hauskuutti hän juhlaväkeä.
Vakavaakin asiaa puheessa oli: Siikalatvan seurakunnan taloudellinen ahdinko on sellainen, että jatkossa on tultava toimeen kolmella papilla. – Voi vain kysyä, miten pärjäämme, ahkerina täytyy olla, että te seurakuntalaiset tulette palvelluiksi ja hoidetuiksi”, kirkkoherra totesi.

Edellinen Siikalatvan kirkkoherra Erkki Piri piti kahveilla puheenvuoron, jossa hän kiitteli päivästä ja aikataulussa pysymisestä. Hän totesi seurakunnan saaneen paremman kirkkoherran. Tällä hän viittasi omiin läksiäisiinsä, joista on lähtenyt liikkeelle lentävä sanonta: ”Meni pitkään kuin Pirin Erkin läksiäisissä.” Kiitokseksi tuli lämmin halaus.

TEKSTIT JA KUVAT:
ELSI SALOVAARA

Lue lisää aiheesta:

Siikalatvan seurakunta

Artikkeli on osa lehteä 2/2013