(Kuva: Suomen Lähetysseura)

Ulkoministeriö totesi Lähetysseuran kehitysyhteistyön hallinnon vahvaksi

23.1.13

Ulkoministeriö totesi Lähetysseuran kehitysyhteistyön hallinnon vahvaksi

Rauhan Tervehdys -lehdessäkin huomioitu keskustelu mahdollisista kehitysyhteistyövarojen väärinkäytöksistä on saatu päätökseen Suomen Lähetysseuran osalta.
   Suomen Lähetysseuralle myönnettyjen kehitysyhteistyövarojen käyttö tarkistettiin ulkoasiainministeriön toimeksiannon mukaisesti, eikä viitteitä väärinkäytöksistä löytynyt.
   Tarkastuksessa käytiin läpi Lähetysseuran toiminnot Suomessa, Etiopiassa ja Nepalissa vuosina 2009–2011.
   Etiopia ja Nepal valikoituivat tarkastettavaksi siksi, että mukaan haluttiin yksi Afrikan maa ja maa, jossa Lähetysseuralla on oma toimisto. Tarkastuksen painopiste oli hallinnossa, ei hankkeiden vaikuttavuuden arvioinnissa.
   Lähetysseuran kehitysyhteistyön hallinnointi ja valvonta todettiin KPMG Julkishallinnonpalvelut Oy:n tekemässä tarkastuksessa hyvin vahvaksi. Välitöntä muutosta edellyttäviä seikkoja ei löytynyt, ja Lähetysseuran toiminta todettiin lainmukaiseksi, hallinnollisesti tarkaksi, täsmälliseksi ja ammattimaiseksi.
   Toiminnantarkastus oli osa ulkoasiainministeriön viiden vuoden välein teettämiä kumppanuusjärjestöjen toiminnantarkastuksia. Niiden tavoitteena on valvoa Suomen kehitysyhteistyövarojen käyttöä. Lähetysseura oli viimeksi toiminnantarkastuksen kohteena vuonna 2007.

Artikkeli on osa lehteä 3/2013