Venla (vas.) on innokas voimistelija ja Joel käy pelaamassa salibandya. Äidin sylissä istuvalle Veikalle pitäisi vielä löytää harrastus.(Kuvat: Katja Kiiskinen)

Virikkeitä ja uusia ideoita harrastamiseen

16.1.13

Virikkeitä ja uusia ideoita harrastamiseen

Jo toista kertaa järjestettävä Liikukko nää? -tapahtuma tarjoaa monipuolisesti koettavaa ja nähtävää lapsiperheille.
   – Oulun ja sen lähiseudun yritykset, seurat ja järjestöt esittelevät toimintaansa ja kertovat mitä kaikkea Oulussa voi harrastaa. Idea on, että pisteillä on jotain toiminnallista kokeilua, joka liittyy harrastukseen, kertoo tapahtumapäällikkö Jenna Antinmaa.
   Vaikka tapahtuma on suunnattu lapsiperheille, on kaikenikäisille luvassa näkemistä ja kokemista sekä sisällä että ulkona.
   – Kaikki mummosta muksuun viihtyvät tapahtumassa, Antinmaa toteaa.
   Myös liikuntarajoitteiset on otettu huomioon.
   – Kulkeminen on pyritty tekemään erityisliikkujille mahdollisimman helpoksi ja esilleasettajia on pyydetty huomioimaan pisteiden toiminnassa sen, että liikuntarajoitteista huolimatta toimintoja voisi kokeilla. Tapahtumassa pääsee kokeilemaan esimerkiksi pyörätuolisählyä, Antinmaa sanoo.
   Mukana on myös Hope ry, joka ottaa lahjoituksina vastaan käytettyjä, mutta hyväkuntoisia liikuntavälineitä.
   – Perheiltä pieneksi jääneet tai käyttämättömät välineet saa tuoda paikalle ja ne toimitetaan niitä tarvitseville esimerkiksi lastenkoteihin tai vähävaraisille perheille, Antinmaa kertoo.
   Seurakunta ei ole toistaiseksi ollut mukana tapahtumassa.
   – Kuntaliitokset hieman sekoittivat pakkaa, että kuka tarjoaa mitä, missä ja kenelle. Ensi vuonna tulemme kysymään mukaan myös seurakunnan perheliikuntatoimintaa, Antinmaa sanoo.

Liikunta on
Peltoloiden juttu

Peltolan perhe kävi viime vuonna Liikukko nää? -tapahtumassa tutustumassa erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin. Lapset innostuivat niin paljon, että tänäkin vuonna sinne on päästävä.
   – Joka kerta, kun ajamme Ouluhallin ohi, lapset muistuttavat Liikukko nää? -tapahtumasta ja kyselevät, että mennäänhän uudestaan, Riitta Peltola kertoo hymyillen.
   8-vuotiaan Venlan mieleen jäivät erityisesti pomppulinnat ja kamppailulajien esitykset.
   – Zumbakin oli mukavaa. Siellä sai myös suorittaa sellaisen vatsalauta-ajokortin, kun läpäisi esteradan, Venla muistelee.
   – Vatsalauta on hieman kuin rullalauta, mutta sen päällä ollaan vatsallaan, Riitta Peltola selventää.
   Venla kokeili myös voimistelua, mistä syttyikin kipinä uuteen harrastukseen. Voimistelun lisäksi Venla käy ratsastuksen alkeiskurssilla.
   Tänä vuonna Venlalla on selkeä tavoite tapahtuman suhteen.
   – Aion urheilla ja olla hikinen, tyttö toteaa iloisesti hymyillen.
   Myös uusi harrastus on tervetullut, jos sellainen sattuu löytymään.
   5-vuotias pikkuveli Joel löysi viime vuonna itselleen harrastuksen salibandysta. Hänen mielestään oli mukavaa, kun sai kokeilla monenlaisia eri urheilulajeja.
   Tänä vuonna on tarkoitus löytää sopiva harrastus 3-vuotiaalle Veikalle.
   – Veikka haluaisi harrastaa painonnostoa, mutta ei taida olla kolmivuotiaille sopivia ryhmiä, Riitta Peltola nauraa.
   Hän kertoo, että löysi itsekin mieluisaa tekemistä Teknopalatsista.
   – Yritämme koko perheenä muutenkin harrastaa liikuntaa sen mukaan, mitä eri-ikäisten lasten kanssa voi tehdä. Liikunta on meidän juttu, Riitta Peltola toteaa.

KATJA KIISKINEN

Koko perheen Liikukko nää? -tapahtuma Ouluhallissa lauantaina 19.1. kello 10–16. Ilmainen sisäänpääsy. Tapahtumassa Hope ry:n käytettyjen, hyväkuntoisten liikuntavälineiden keräyspiste. Tilaisuuden järjestävät Oulun Nuorkauppakamari ry ja Oulun kaupungin liikuntapalvelut yhteistyökumppaneiden kanssa.

Artikkeli on osa lehteä 2/2013