Elämänmakuisia runoja 95-vuotiaalta

6.2.13

Elämänmakuisia runoja 95-vuotiaalta

Karjasillan seurakunnan pastori Satu Kreivi-Palosaari sai idean runotilaisuuden järjestämiseen tavattuaan 95-vuotiaan Anjan, joka kertoi kirjoittaneensa runoja koko ikänsä.
   – Tunsin heti, että tässä naisessa on voimaa ja särmää, merkillistä luottavaista uskoa Jumalaan, Kreivi-Palosaari kuvailee.
   Anja oli julkaissut jopa kaksi runokirjaa, joista uusimman, pari vuotta sitten julkaistun kirjan Kreivi-Palosaari hankki itselleen.
   – Luin runoja kyynel silmässä monta iltaa. Miten herkkiä ja elämänmakuisia tekstejä, hän kuvailee.
   – Kysyin Anjalta, saisinko lausua hänen runojaan. Voisimme järjestää tilaisuuden Yhteisvastuukeräyksen ympärille, sillä teemana on vanhuus.
   Anja innostui Kreivi-Palosaaren ideasta, kuten myös Karjasillan seurakunnan Yhteisvastuukeräyksen vastaava, diakoniatyöntekijä Asta Leinonen, jolle hän myös kertoi asiasta.
   – Mieheni, vanhustyön pastori Markku Palosaari lupasi tulla kertomaan vanhuksen tunne-elämästä. Otin yhteyttä myös Riitta Piippoon ja saimme mukaan myös Kappelin Laulu -kuoron, Kreivi-Palosaari iloitsee.

”Tässä on onneni aitaus” -tilaisuus tiistaina 19.2. kello 18 Kaukovainion kappelissa. 95-vuotiaan oululaisnaisen herkkiä runoja lausuu Satu Kreivi-Palosaari. Puheenvuoro aiheesta Vanhus ja tunne: Markku Palosaari. Tunnekylläisiä lauluja: Kappelin Laulu ja Riitta Piippo, Rakkaita virsiä. Iltapala 5 euroa
Yhteisvastuun hyväksi.

Artikkeli on osa lehteä 5/2013