Kanteleella tukea intialaisille tytöille

13.2.13

Kanteleella tukea intialaisille tytöille

Oulaisista lähtöisin oleva kanteleensoittaja Ida Elina esiintyy hyväntekeväisyyskonsertissa Oulujoen kirkossa ensi sunnuntaina. Nykyisin Helsingissä asuva 26-vuotias laulaja-lauluntekijä on Suomen ensimmäinen pop-jazz-kantelisti, joka on löytänyt kanteleensoittoon aivan uusia ulottuvuuksia.
   – Sibelius-Akatemiassa opiskellessani lähdin vaihtoon Japaniin. Siellä ollessani näin videoita kitaristeista, jotka tekivät soittaessaan kaiken itse, rummutukset ja muut, Ida Elina kertoo.
   Hän teki Japanissa keikkoja rumpalin kanssa, mutta Suomeen palattuaan ei löytynyt sopivaa kumppania tekemään musiikkia yhdessä. Niinpä hän päätti ryhtyä tekemään kaiken itse, kuten hänen ihailemansa kitaristit Japanissa.
   – Tämä on osoittautunut todella mielenkiintoiseksi. Minulla on rajattomat mahdollisuudet tehdä musiikkia sekä yksin että yhdessä muiden kanssa, ja luoda uutta. Kantele on erikoinen instrumentti, josta saa irti kaikenlaista.

Hyvän asian
puolesta

Hyväntekeväisyyskonsertilla, jossa Ida Elina esiintyy, tuetaan intialaista Home of hope -lastenkotia, jonka tavoitteena on antaa parempi elämä ja tulevaisuus orvoille ja köyhille tytöille.
   – Kuulin ensimmäisen kerran Home of hope -kodista ollessani esiintymässä Oulun Helluntaiseurakunnan konsertissa. Lähdin mielelläni mukaan, kun minua pyydettiin konserttiin Oulujoen kirkkoon tukemaan kyseistä lastenkotia.

KATJA KIISKINEN

Artikkeli on osa lehteä 6/2013