Lentopallo sai kyytiä Kiimingissä

6.2.13

Lentopallo sai kyytiä Kiimingissä

Kiimingin seurakunta järjesti lauantaina lentopalloturnauksen Yhteisvastuukeräyksen merkeissä.
   – Aiempina vuosina on ollut muun muassa laulu- ja hiihtotapahtumia. Nyt halusimme järjestää jotain, johon saisimme mukaan miehiä, naisia, nuoria ja aikuisia, kertoo idean isä, Kiimingin seurakunnan kanttori Jarkko Metsänheimo.
   Hän itse harrastaa lentopalloa, joten tapahtuma oli helppo rakentaa tutun lajin ympärille.
   – Lentopallo on myös sosiaalinen laji. Esimerkiksi salibandy on niin nopeatempoista, ettei siinä ehdi juurikaan juttelemaan, mutta lentopalloilun lomassa ehtii vähän heittää huumoriakin, Metsänheimo perustelee lajivalintaa.

Yhteishenki
voittoa tärkeämpää

Turnauksessa pelasi kaikkiaan 12 eri-ikäisistä ihmisistä koostuvaa sekajoukkuetta. Mukana oli niin seurakuntien joukkueita kuin harrastajaporukkaakin.
   Ylikiiminkiläinen Hups!-joukkue oli bongannut turnauksen ilmoituksen Rauhan Tervehdyksestä, ja päättänyt lähteä mukaan kuusihenkisellä kaveriporukalla.
   – Olemme silloin tällöin pelailleet lentopalloa, mutta emme mitenkään säännöllisesti, Tiina Rautakoski Hups!:ista kertoo.
   Ensimmäisen pelin jälkeen joukkuetta hymyilyttää, vaikkei kaikki mennytkään aivan nappiin.
   – Ei kauhean hyvin mennyt. Voisi sanoa, että hups, Rautakoski nauraa.
   Turnauksen tavoitteena oli viettää hyväntuulinen päivä ja pitää hauskaa, ei pelata verenmaku suussa. Parhaiten tämän oivalsi Oulun tuomiokirkkoseurakunnan nuorten aikuisten joukkue Tuomioturistit, jonka järjestäjät palkitsivat turnauksen yhteisvastuuhenkisimpänä joukkueena.

Ei tyhjin
käsin kotiin

Kiimingin seurakunnan hengelliset työntekijät olivat myös laittaneet kasaan oman joukkueen, Henkipallot.
   – Olemme kukin tahoillamme pelailleet lentopalloa, mutta emme ole harjoitelleet yhdessä, toteaa Kiimingin seurakunnan diakoni Erja Haho.
   Joukkueen yhteispeli toimi silti hyvin, sillä Henkipallot sijoittuivat lopulta kolmanneksi.
   Ensimmäiselle sijalle ylsi oululainen opiskelijajoukkue Vilttitossut ja toiseksi tuli liminkalainen Smile. Palkintosijoille päässeet joukkueet saivat kaulaansa perinteiset mitalit.
   Kenenkään ei kuitenkaan tarvinnut lähteä kotiin tyhjin käsin, sillä jokainen pelaaja sai lahjaksi Yhteisvastuu-CD-levyn, jonka ovat tehneet yhdessä Kiimingin seurakunnan kuorot, koulun kuoro sekä soololaulajat ja -soittajat.

KATJA KIISKINEN

Lue lisää aiheesta:

Kiimingin seurakunta

Artikkeli on osa lehteä 5/2013