Maata kiertelemässä: Rajakokemukset vievät kustantajat taivaisiin

6.2.13

Maata kiertelemässä

Rajakokemukset vievät kustantajat taivaisiin

Näkevätkö ihmiset tunnelin päässä valoa, kun he kokevat olevansa lähellä kuolemaa? Kertooko valo siitä, että kuoleva lähestyy taivasta?
   Oli valo mitä tahansa, se loistaa näinä päivinä yhä kirkkaammin. Taivas on kuumaa tavaraa, itse asiassa kuumempaa kuin se toinen hottispaikka. Kysykää vaikka amerikkalaisilta kirjankustantajilta.
   Jenkit ovat käyneet viime aikoina taivaassa uskomattomalla säännöllisyydellä. He ovat katsoneet siellä ympärilleen – onpa yksi jopa istunut Jumalan sylissä.
   Kolme tarinaa on päässyt Amerikan bestseller-listoille ja lisää on tulossa.
   Colton Burbo sai rajakokemuksen ollessaan neljän vuoden ikäinen. Pojalle tehtiin hätäleikkaus, jonka aikana hän kävi taivaassa. Coltonin isä Todd kirjoitti kokemuksesta kirjan, jota on myyty 7,5 miljoonaa kappaletta.
   Toisen bestsellerin kirjoitti Harvardin yliopiston neurokirurgi Eben Alexander, joka vajosi koomaan kahdeksaksi päiväksi. Kooman aikana Alexander kohtasi enkelimäisen olennon, joka johti hänet yliluonnollisiin valtakuntiin.
   Kolmas bestseller-kirjoittaja on Mary Neal, joka joutui Chilessä kajakkionnettomuuteen. Neal oli veden alla niin kauan, että hänen uskottiin kuolleen.
   Nealin kirja on myynyt niin hyvin, että voi kuulla kustantajien enkelien laulavan.
   – Kun tieto kirjasta alkoi liikkua suusta suuhun, kirjan myyntiä ei voinut estää, sanoo Nealin kustantaja Matt Baugher.
   Baugherin mukaan kirja sai ihmiset keskustelemaan kuolemasta ja omista kokemuksistaan. Se myös raivasi tilaa uusille vastaaville teoksille.

Jumala kannusti
kirjoittamaan

Cristianity Today -lehden toimittaja Mark Galli kirjoitti ilmiöstä jutun joulukuussa. Jutussa Galli kysyy, mitä ihmisten tulisi ajatella taivasmatkoista.
   Kuin vastauksena Gallin kysymykseen Mary Neal tunnustaa, että hänkään ei alussa tiennyt, mitä ajatella matkastaan. Neal antoi asian olla, kunnes Jumala kertoi hänelle mitä tehdä: kirjoittaa kokemastaan kirja.
   – Tämä on ollut minulle suurenmoinen oppitunti tottelevaisuudesta, koska sanoin Jumalalle kyllä: minä kirjoitan, Neal huomauttaa.
   Eben Alexanderilla on samantapainen tarina kerrottavanaan.
   – Heti kun älysin mistä oli kysymys, tiesin, että minun on kerrottava siitä. Se on elämäni tärkein tehtävä.
   Neurokirurgi Alexander suhtautui aikaisemmin rajakokemuksiin epäilevästi, kunnes hän vajosi koomaan vuonna 2008. Taivasmatka oli hänen mukaansa suuri ja kaunis ilmestys, joka muutti hänen elämänkulkunsa.
   – Kuolema ei ole loppu vaan siirtyminen, Alexander uskoo.
   Kirjailija Phyllis Tickle on ikionnellinen taivaskertomuksista. Hän koki omansa 50 vuotta sitten.
   – Aina täytyy olla toivoa. Me haluamme kuunnella sellaista, joka on käynyt rajan toisella puolella. Että on sittenkin jotain tämän kurjan elämän tuolla puolen.

PEKKA HELIN

Artikkeli on osa lehteä 5/2013