Muistolaatta 64 sankarivainajalle Kiimingissä

27.2.13

Muistolaatta 64 sankarivainajalle Kiimingissä

Kiimingin seurakuntatalossa kiiltää upouusi muistolaatta, jossa on 64 toisessa maailmansodassa kaatuneen kiiminkiläisen nimet. Laatta paljastettiin viime viikon keskiviikkona tilaisuudessa, jossa oli läsnä kunniavieraina muun muassa sotaveteraaneja.
   Kiimingin seurakunnan entinen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Pentti Jokikokko kertoi, että laattaa ehdottivat sotaveteraanit itse. Kiimingin seurakunta ja entinen kunta ottivat ehdotuksen mielellään vastaan, sillä sotaveteraaneille haluttiin osoittaa arvonantoa, varsinkin kun osa heistä on vielä joukossamme.
   Kiimingin kouluissa on ollut laatat, joissa on niiden sankarivainajien nimet, jotka kävivät kyseisiä kouluja. Yhteistä laattaa, jossa olisi kaikkien kaatuneiden kiiminkiläisten nimet, ei ole aikaisemmin ollut.
   Laatta on arvoisellaan paikalla. Seurakuntakeskuksen läheisyydessä sijaitsee sankaripatsas. Lähellä on myös kiiminkiläisten sotaanlähtöä kuvaava muistomerkki. Kiiminkiläiset lähtivät taisteluihin vanhalta kansakoululta, joka on yhä pystyssä.

PEKKA HELIN

Artikkeli on osa lehteä 8/2013