Musiikin ilosanomaa Muhoksella

13.2.13

Musiikin ilosanomaa Muhoksella

Oulujoki tulvii -gospeltapahtuma järjestetään tänä vuonna lauantaina 23. helmikuuta. Tapahtumapaikkana toimii jokavuotiseen tapaan kulttuurikeskus Koivu ja Tähti Muhoksen keskustassa.
   Tapahtuma alkaa kello 15 ja päättyy noin kello 18.30. Liput maksavat 7 euroa, ja niitä voi ostaa joko ovelta tai ennakkoon. Ennakkolippuja myy nuorisotyönohjaaja Rainer Väänänen, ja niitä voi tiedustella numerosta 040 585 1057 tai sähköpostitse rainer.vaananen@evl.fi.
   Tämän vuoden esiintyjinä toimivat Yhdeksäs tunti, Mikko Salmi, No man`s band ja God FM. God FM on kolmihenkinen kristillinen rap-yhtye, joka on perustettu vuonna 2005. Kokoonpano keikkailee yhdessä livebandin kanssa.
   Ylivieskalainen Yhdeksäs tunti soittaa suomalaista gospel-rockia ”isolla asenteella, suurella sydämellä ja vahvalla tunteella”. Cover-kappaleiden lisäksi keikkojen biisilistaan mahtuu myös bändin omaa tuotantoa. Bändi on perustettu kesällä 2012, joten tämä on heidän ensimmäinen esiintymisensä tässä tapahtumassa.
   Laulava pastori Mikko Salmi on puolestaan kokenut Oulujoki tulvii -tapahtuman esiintyjä. Papin ja muusikon työn lisäksi Salmi toimii kunnallispoliitikkona ja Oulun seurakuntayhtymän mediatoimitus Rauhan Aseman toimituspäällikkönä.
   No man`s band, tuttavallisemmin NMB, on jyväskyläläinen rock-yhtye, jonka energisistä live-esiintymistä pääsee nauttimaan sekä kristillisissä että maallisissa tapahtumissa. Yhtye on perustettu 1996. Heidän ensimmäinen EP:nsä julkaistiin vuonna 1998. Sanoitukset kertovat suomalaisen miehen kipuilusta elämän aallokossa. Kaiken takana kuitenkin nähdään Korkeamman auttava käsi.
   Samana iltana on myös Saara Aallon konsertti Muhoksen kirkossa kello 19.30. Aikuisten konserttilipulla hintaa on 10 euroa, mutta alle 13-vuotiaat lapset pääsevät sisään 5 euron hintaisella lipulla. Myös Aallon konserttiin lippuja saa sekä ovelta että ennakkoon Rainer Väänäseltä.
   Rippikoululaisille molemmat tapahtumat ovat rippukoulukortilla ilmaisia, ja Oulujoki tulvii -tapahtuma on heille pakollinen. Isosten koulutukseen taas kuuluvat molemmat tapahtumat. Päivässä on mukana myös muiden lähiseurakuntien rippikoululaisia, joiden koulutukseen tapahtuma kuuluu.

EIJA NUUTINEN

Artikkeli on osa lehteä 6/2013